Skip to main content

«Τα τελευταία 100 χρόνια της Κοζάνης μέσα από τη δημοτική της παράδοση»

Σάββατο 11 Φεβρουαρίου 2023, στις 18:30, Κοβεντάρειο Δημοτική Βιβλιοθήκη Κοζάνης

«Η Μύρτις μελετά Αριστοτέλη και Πλάτωνα και αναζητά στον Σουΐδα» στην Κοβεντάρειο Δημοτική Βιβλιοθήκη Κοζάνης, όπου συνεχίζονται οι εορταστικές εκδηλώσεις για τον εορτασμό των «100 χρόνων της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Κοζάνης».

Το Σάββατο 11 Φεβρουαρίου 2023, στις 18:30, η Μύρτις ως οικοδέσποινα υποδέχεται τον  Σύνδεσμο Γραμμάτων & Τεχνών Π.Ε. Κοζάνης, υπό τον ήχο της Ορχήστρας Xάλκινων Κοζάνης: Κοζανίτικο Τακίμι.

Ο Σύνδεσμος Γραμμάτων και Τεχνών Ν. Κοζάνης, με την έντονη παρουσία του διαφυλάττει, διατηρεί και διαδίδει τη Λαϊκή παράδοση μέσω της μουσικής, του χορού και του τραγουδιού.

Οι αξίες που εκφράζει η τέχνη-παράδοση και πάνω στις οποίες οικοδομείται, έρχεται σήμερα αρωγός στην προσπάθεια όλων μας, να αγκαλιάσουμε την Λαϊκή μας παράδοση.

Έτσι το ερχόμενο Σάββατο, ο «Σύνδεσμός Γραμμάτων και Τεχνών, Νομού Κοζάνης», το χορευτικό του τμήμα, θα παρουσιάσει στο φουαγιέ της Κοβενταρείου Βιβλιοθήκης χορούς, «Τα τελευταία 100 χρόνια της Κοζάνης μέσα από τη δημοτική της παράδοση», από την περιοχή της Κοζάνης. Στον δε χώρο της έκθεσης της Μύρτιδος, θα παρουσιάσει έναν χορό από τα Φάρασα της Καππαδοκίας, που σχετίζεται με τον μύθο της αρπαγής της Περσεφόνης από τον Πλούτωνα.