Skip to main content

Ο Κόσμος του τάφου, καθρέπτης της ζωής

Την πρώτη Κυριακή του Φεβρουαρίου και του Μαρτίου, αρχαιολόγοι του Αρχαιολογικού Μουσείου Ηρακλείου θα ξεναγήσουν τους επισκέπτες σε αίθουσες του Μουσείου

Την πρώτη Κυριακή κάθε μήνα από τον Δεκέμβριο έως και τον Μάρτιο, όπως κάθε χρόνο, η είσοδος στα Μουσεία και τους αρχαιολογικούς χώρους του ΥΠ.ΠΟ.Α. είναι ελεύθερη για όλους.

Στο πλαίσιο αυτό την πρώτη Κυριακή του Φεβρουαρίου και του Μαρτίου, αρχαιολόγοι του Αρχαιολογικού Μουσείου Ηρακλείου θα ξεναγήσουν τους επισκέπτες σε αίθουσες του Μουσείου, οι οποίες δεν βρίσκονται συχνά στο επίκεντρο. Αίθουσες που παρουσιάζουν όψεις της ζωής στην Κρήτη κατά τους Ιστορικούς Χρόνους.

Ως τέτοιες επιλέχθηκαν σε μια σπονδυλωτή παρουσίαση οι αίθουσες στις οποίες ευρήματα από νεκροταφεία διαφόρων πόλεων της ανατολικής Κρήτης μιλούν όχι μόνο, ούτε κυρίως για τα ταφικά έθιμα και τις μεταθανάτιες αντιλήψεις. Μιλούν και για την καθημερινότητα των ανθρώπων, την οικονομία, τις ποικίλες τέχνες, τις σχέσεις του νησιού με τον ευρύτερο γεωγραφικό χώρο της Μεσογείου, αντικαθρεπτίζοντας έτσι περισσότερο τον κόσμο της ζωής παρά του θανάτου.

Κυριακή 5 Μαρτίου 2023

Η Ειρήνη Γαλλή θα ξεναγήσει τους επισκέπτες στην Αίθουσα ΧΧΙΙ «Τα Νεκροταφεία όψιμων ιστορικών χρόνων (4ος αι. π.Χ. – 4ος αι. μ.Χ.)». Ώρα συνάντησης: 11:00 π.μ.

Διάρκεια ξεναγήσεων 45’

Είσοδος ελεύθερη.

Δεν απαιτείται δήλωση συμμετοχής.

Αρχαιολογικό Μουσείο Ηρακλείου
Ξανθουδίδου 2, Ηράκλειο. Τηλ. 2810-279000