Skip to main content

Το «τελευταίο αντίο» στον Νίκο Ξανθόπουλο

Συγγενείς, φίλοι, καλλιτέχνες και απλοί πολίτες αποχαιρετούν αυτή την ώρα το «παιδί του λαού» τον ηθοποιό, Νίκο Ξανθόπουλο.

Το τελευταίο αντίο, στο «παιδί του λαού» στον αγαπημένο ηθοποιό Νίκο Ξανθόπουλο ο οποίος έφυγε από τη ζωή την Κυριακή, είπαν σήμερα το μεσημέρι συγγενείς, φίλοι και συνάδερφοι στην πολιτική κηδεία που πραγματοποιήθηκε στο Α’ Νεκροταφείο Αθηνών.

Η σορός του λαοφιλούς ηθοποιού του ελληνικού κινηματογράφου βρέθηκε από τις 12 το μεσημέρι στην αίθουσα του Α’ Νεκροταφείου Αθηνών όπου πραγματοποιούνται οι πολιτικές κηδείες. Οι πολίτες που θέλησαν να τον αποχαιρετήσουν, είχαν την δυνατότητα να το κάνουν στη μία ώρα που μεσολάβησε μέχρι την έναρξη του τρισάγιου.

Αρκετοί εκπρόσωποι του καλλιτεχνικού και πολιτικού χώρου αποχαιρέτησαν τον σπουδαίο ηθοποιό που σφράγισε με τις ερμηνείες του τον ελληνικό κινηματογράφο της δεκαετίας του ’60, ενώ συντετριμμένη ήταν η σύζυγός του, Εριφύλη, η οποία ήταν στο πλευρό του για 50 ολόκληρα χρόνια και συνοδευόταν από τα παιδιά και τα εγγόνια της.

Ειδικότερα, ο Ρήγας Αξελός, η Μαίρη Βιδάλη, η Ελένη Ροδά, ο Κώστας Βενετσάνος, ο Γιάννης Μπουρνέλης, η υπεύθυνη Πολιτισμού του ΣΥΡΙΖΑ Σία Αναγνωστοπούλου, ο βουλευτής Παναγιώτης Κουρουμπλής, ήταν κάποιοι από εκείνους που έδωσαν το «παρών».

Μετά το τέλος της πολιτικής κηδείας, η σορός του ηθοποιού οδηγήθηκε στο αποτεφρωτήριο της Ριτσώνας, καθώς τελικά δεν κατέστη δυνατή η ταφή του δίπλα στο παρεκκλήσι που έχτισε στο σπίτι του στην Παλλήνη όπως επιθυμούσε ο ίδιος και η οικογένειά του.

Η οικογένειά του, εξέφρασε, χθες, δημόσια, με ανακοίνωσή της, την παράκληση αντί στεφάνων να κατατεθούν χρήματα στο Ίδρυμα «Το Σπίτι του Ηθοποιού» (Alpha Bank GR 45 0140 2280 2280 0200 2002 719 – Εις μνήμην Νίκου Ξανθόπουλου)». Αυτός ήταν εξάλλου ο Νίκος Ξανθόπουλος: ένας άνθρωπος που ήθελε να βοηθά όποτε και όπως μπορούσε.