Skip to main content

Συλλεκτικό νόμισμα στη Βρετανία για τα 60α γενέθλια των Rolling Stones

Πρόκειται για τη πέμπτη έκδοση της σειράς «Μουσικοί Θρύλοι»

Το Βασιλικό Νομισματοκοπείο της Βρετανίας, θέλοντας να τιμήσει την ξεχωριστή επέτειο των 60 χρόνων του θρυλικού συγκροτήματος Rolling Stones, κυκλοφόρησε ένα συλλεκτικό νόμισμα των 5 λιρών.

Η Hannah Phizacklea σχεδίασε την εικόνα ενός από τα σημαντικότερα βρετανικά ροκ συγκροτήματα, χρησιμοποιώντας γραμματοσειρά του 1973, για να χαράξει το όνομά του. Είναι ένα από τα τελευταία νομίσματα της χρονιάς που θα κυκλοφορήσουν με το πορτρέτο της βασίλισσας Ελισάβετ Β’, στην άλλη πλευρά.

«Είμαστε ευτυχείς που μας τιμάτε με ένα επίσημο νόμισμα του Ηνωμένου Βασιλείου. Ακόμα πιο σημαντικό είναι ότι η κυκλοφορία συμπίπτει με την 60ή επέτειό μας», ανέφερε το συγκρότημα σε δήλωση που περιλαμβάνεται στην ανακοίνωση του Βασιλικού Νομισματοκοπείου.

Πρόκειται για τη πέμπτη έκδοση της σειράς «Μουσικοί Θρύλοι» (Music Legends) του Βασιλικού Νομισματοκοπείου, μέσα από την οποία τιμά τους πιο εμβληματικούς μουσικούς της Βρετανίας όπως Ντέιβιντ Μπόουι, Έλτον Τζον και τα συγκροτήματα «Who» και «Queen». Οι γερόλυκοι της ροκ γιόρτασαν τα 60 χρόνια παρουσίας τους στην παγκόσμια μουσική σκηνή με την ευρωπαϊκή τους περιοδεία που ολοκλήρωσαν στο Βερολίνο τον Αύγουστο.