Skip to main content

Πέθανε ο Massimo Morante, συνιδρυτής και κιθαρίστας των Goblin

Όπως έκαναν γνωστό, με ανάρτησή τους, οι Goblin, έφυγε από τη ζωή ο συνιδρυτής και κιθαρίστας Massimo Morante (Μάσιμο Μοράντε), χθες, Πέμπτη  23 Ιουνίου, σε ηλικία 69 ετών.

«Με μεγάλο πόνο και σε άρνηση, είμαστε στη δυσάρεστη θέση να ανακοινώσουμε πως ο Massimo Morante, συνιδρυτής και αναντικατάστατος κιθαρίστας των Goblin, μας άφησε σήμερα», αναφέρει η ανάρτηση στο Facebook.

Ο Ιταλός μουσικός ίδρυσε την μπάντα μαζί με τον Claudio Simonetti το 1973 στην Ιταλία, ενώ μετέβησαν στην Αγγλία για τις ηχογραφήσεις του ντεμπούτου τους.

Εκεί, η δισκογραφική τους, Cinevox, τους έφερε σε επαφή με τον εμβληματικό Ιταλό σκηνοθέτη Dario Argento, ο οποίος προετοίμαζε την ταινία «Profondo Rosso» (Βαθύ Κόκκινο). Η μπάντα, συνέθεσε το soundtrack της ταινίας το 1975, εγκαινιάζοντας μια παράδοση που ανέδειξε επίσης την, κλασική δεύτερη σύμπραξή τους με τον διάσημο σκηνοθέτη στο εμβληματικό «Suspiria» (1977), καθώς και τη συνεργασία με τον θρυλικό George A. Romero στην κλασική ταινία τρόμου «Dawn Of The Dead» (1978).

Μετά την τελευταία συνεργασία, ο Morante αποχώρησε από το γκρουπ για να ξεκινήσει solo καριέρα, κυκλοφορώντας τους δίσκους «Abbasso» και «Corpo A Corpo». Το 1982 συνεργάστηκε ξανά με τους Goblin για τις ανάγκες του soundtrack ακόμη μιας δημιουργίας του Argento, του «Tenebre».

Η τελευταίες του συνεργασίες με τους Goblin ήταν το Four Of Kind του 2015 και το Fearless (37513 Zombie Ave) του 2018.