Skip to main content

Άλεκ Τζον Σατς: Πέθανε ο πρώην μπασίστας των Bon Jovi

Πέθανε, σε ηλικία 70 ετών, το ιδρυτικό μέλος και πρώην μπασίστας του θρυλικού ροκ συγκροτήματος Bon Jovi, Άλεκ Τζον Σατς, όπως ανακοίνωσε το συγκρότημα.

Ο Σατς συμμετείχε στη μπάντα από το 1983 ως το 1994, την εποχή που το συγκρότημα μεσουρανούσε με επιτυχίες όπως «You Give Love a Bad Name», «Livin’ on a Prayer» και «Bad Medicine».

Αν και δεν έδωσε λεπτομέρειες για την αιτία του θανάτου, το συγκρότημα σημείωσε στην ανακοίνωσή του ότι ο Σακς ήταν αυτός που ένωσε τη μπάντα, χαρακτηρίζοντάς τον «άγριο και γεμάτο ζωή».

«Ο Άλεκ έπαιξε καθοριστικό ρόλο στη διαμόρφωση της μπάντας», έγραψε ο τραγουδιστής και τραγουδοποιός Jon Bon Jovi στο Twitter.

«Για να είμαι ειλικρινής, βρήκαμε τον δρόμο ο ένας για τον άλλο μέσω αυτού. Σήμερα αυτές οι ειδικές αναμνήσεις φέρνουν ένα χαμόγελο στο πρόσωπό μου και δάκρια στα μάτια μου». «Θα μας λείψει πολύ», πρόσθεσε.

Γεννημένος στη Νέα Υόρκη στις 14 Νοεμβρίου 1951, ο Άλεκ Τζον Σατς έγινε γνωστός στη μουσική σκηνή του Νιού Τζέρσεϊ, όπου αρχικά έπαιξε σε μια μπάντα που ονομαζόταν «The Message».

Στη συνέχεια, ως μάνατζερ συναυλιακού χώρου, είχε κλείσει συμφωνία για την συμμετοχή του συγκροτήματος Jon Bon Jovi & The Wild Ones, του οποίου εν τέλει έγινε μέλος.

Ήταν περί τα δέκα χρόνια μεγαλύτερος από τα υπόλοιπα μέλη του συγκροτήματος και αυτή η διαφορά ηλικίας ήταν που τον οδήγησε να αποσυρθεί από το συγκρότημα όταν ήταν 43 ετών οπότε και αντικαταστάθηκε από τον Χιού Τζον ΜακΝτόναλντ.

Είχε επιστρέψει για λίγο στους Bon Jovi όταν αυτοί μπήκαν στο Rock & Roll Hall of Fame, το 2018. Στην τελετή εισδοχής, ο Σατς μίλησε με αγάπη για την εποχή εκείνη και για τους συναδέλφους του, λέγοντας: «Τους αγαπώ μέχρι θανάτου».