Skip to main content

Ολυμπιάδα Χορωδιών: Χρυσό Μετάλλιο για την Παιδική Χορωδία του Μουσικού Σχολείου Αθήνας

Το Μουσικό Σχολείο Αθήνας έγινε το πρώτο ελληνικό -και μάλιστα δημόσιο- σχολείο που κατακτά Χρυσό Μετάλλιο στην Ολυμπιάδα Χορωδιών. Η Ολυμπιάδα πραγματοποιήθηκε φέτος στην Αμβέρσα του Βελγίου με συμμετοχή πάνω από 300 χορωδιών από όλο το κόσμο.

Η Παιδική Χορωδία του Μουσικού Σχολείου Αθήνας διαγωνίστηκε στην Κατηγορία Παιδικών & Νεανικών Χορωδιών για ηλικίες έως 17 ετών  εντυπωσιάζοντας κριτές και κοινό και αποσπώντας την ανώτατη διάκριση του Χρυσού Μεταλλίου. 

Είναι η πρώτη χορωδία ελληνικού σχολείου που κερδίζει χρυσό μετάλλιο σε Ολυμπιάδα Χορωδιών. Η επιτυχία αυτή έρχεται σαν συνέχεια του Χρυσού Μεταλλίου που είχε κατακτήσει το 2019 στον 3ο Διεθνή Διαγωνισμό και Φεστιβάλ Χορωδιών Καλαμάτας. Από τη σύστασή της το 2018, η χορωδία έχει πραγματοποιήσει σημαντικές εμφανίσεις, όπως αυτές στην Εθνική Λυρική Σκηνή, το Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης κ.α. 

Η δεύτερη συμμετοχή της Ελλάδας στο διαγωνισμό, το Φωνητικό Σύνολο Αποφοίτων του Μουσικού Σχολείου Καλαμάτας «Vocal Ensemble Maria Callas» απέσπασε το Αργυρό Μετάλλιο στη Κατηγορία της.

Σημειωτέον ότι και τις δύο χορωδίες  διηύθυνε ο μαέστρος και εμπνευστής τους, Υποδιευθυντής του Μουσικού Σχολείου Αθηνών κ. Νίκος Πρίγκας.

naftemporiki.gr