Skip to main content

Πρώτη ελληνική συμμετοχή σχολείου στην Ολυμπιάδα Χορωδιών

Το Μουσικό Σχολείο Αθήνας γίνεται το πρώτο ελληνικό σχολείο που δίνει το παρών στην 11η Ολυμπιάδα Χορωδιών η οποία πραγματοποιείται φέτος στο Βέλγιο από τις 30 Οκτωβρίου ως τις 7 Νοεμβρίου, με συμμετοχή 300 χορωδιών από όλο τον κόσμο.

Η Παιδική Χορωδία του Μουσικού Σχολείου Αθήνας κέρδισε το εισιτήριο συμμετοχής στη διεθνή διοργάνωση, κατακτώντας Χρυσό Μετάλλιο στον 3ο Διεθνή Διαγωνισμό και Φεστιβάλ Χορωδιών Καλαμάτας το 2019. Από τη σύστασή της το 2018, η χορωδία, η οποία αποτελείται από 35 κορίτσια, ηλικίας 15 – 17 ετών, έχει πραγματοποιήσει σημαντικές εμφανίσεις, όπως αυτές στην Εθνική Λυρική Σκηνή, το Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης κ.α.  Με μόνο κίνητρο την αγάπη για τη μουσική, προετοιμάστηκαν με αφοσίωση για την Ολυμπιάδα κάτω από εξαιρετικά δύσκολες συνθήκες λόγω της πανδημίας.

Η συμμετοχή της χορωδίας στην Ολυμπιάδα έγινε δυνατή χάρη στην ευγενική υποστήριξη χορηγών, όπως ο Δήμος Αθηναίων, ο Ερυθρός Σταυρός σε συνεργασία με την Cosco Shipping, η ΑΙΓΕΑΣ ΑΜΚΕ (Ίδρυμα Αθανασίου & Μαρίνας Μαρτίνου), ο ΤΙΤΑΝ, η Γεωαπόδοση Α.Ε., η Creative People Α.Ε. και άλλες επιχειρήσεις, καθώς και την πολύτιμη αρωγή της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας.

Στην Ολυμπιάδα Χορωδιών της Φλάνδρας, την Ελλάδα θα εκπροσωπήσει και το Φωνητικό Σύνολο Αποφοίτων του Μουσικού Σχολείου Καλαμάτας «Vocal Ensemble Maria Callas». Και τις δύο χορωδίες θα διευθύνει ο μαέστρος και εμπνευστής τους, Υποδιευθυντής του Μουσικού Σχολείου Αθηνών κ. Νίκος Πρίγκας.

Αναλυτικές πληροφορίες για την Ολυμπιάδα Χορωδιών βρίσκονται στην επίσημη σελίδα της διοργάνωσης, https://www.wcg2021.be/en/

Σημείωση για τους συντάκτες: Το Μουσικό Σχολείο Αθήνας είναι δημόσιο σχολείο. Ιδρύθηκε το 2016 και από το 2018 στεγάζεται σε νέες εγκαταστάσεις στην περιοχή της Ακαδημίας Πλάτωνος.

naftemporiki.gr