Skip to main content

Νόμισμα με το όνομα του Μ. Αλεξάνδρου ανακαλύφθηκε στο Ισραήλ

Προσθέστε την «Ν» ως προτιμώμενη πηγή στο Google

Σπάνιο νόμισμα με χαραγμένο το όνομα του Μεγάλου Αλεξάνδρου ανακαλύφθηκε σε αγροικία 2.800 ετών στο Ισραήλ.

Μια φωτογραφία της ισραηλινής αρχής αρχαιοτήτων που δημοσιεύτηκε σήμερα δείχνει τις δύο όψεις ενός σπάνιου νομίσματος της ελληνιστικής περιόδου, το οποίο ανακαλύφθηκε πρόσφατα κατά τη διάρκεια ανασκαφών σε μεγάλη αγροικία, ηλικίας 2.800 ετών, που ήρθε στο φως σε πόλη έξω από το Τελ Αβίβ, στο Ισραήλ.

Στο ασημένιο νόμισμα αναγράφεται το όνομα του Έλληνα στρατηλάτη Αλέξανδρου (ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ), ενώ στη μια όψη του απεικονίζεται ο θεός Δίας και στην άλλη η κεφαλή του Ηρακλή.

naftemporiki.gr

 

Προτιμώμενη πηγή στην Google

Για να εμφανίζονται περισσότερα άρθρα της Ναυτεμπορικής στις αναζητήσεις σας εύκολα και γρήγορα, πρέπει να προσθέσετε το site στις προτιμώμενες πηγές σας. Μπορείτε να το κάνετε πηγαίνοντας εδώ.