Skip to main content

Πέθανε ο Πιτ Σέλι, τραγουδιστής των Buzzcocks

O διάσημος μουσικός Πιτ Σέλι πέθανε, σε ηλικία 63 ετών, από ανακοπή καρδιάς, στο σπίτι που διέμενε τα τελευταία χρόνια στην Εσθονία.  Ο θρυλικός τραγουδιστής του βρετανικού πανκ συγκροτήματος Buzzcocks ερμήνευσε τη μεγαλύτερη επιτυχία της μπάντας, το «Ever Fallen In Love».

Το συγκρότημα απέτισε φόρο τιμής στον frontman του, λέγοντας πως ο Σέλι ήταν ένας από τους πλέον σημαντικούς μουσικούς της Βρετανίας και ιδρυτής των Buzzcocks.

«Με μεγάλη θλίψη επιβεβαιώνουμε το θάνατο του Πιτ Σέλι, ενός από τους σημαντικότερους και πιο παραγωγικούς τραγουδοποιούς του Ηνωμένου Βασιλείου και συνιδρυτή της επιδραστικής πανκ μπάντας Buzzcocks» ανακοινώθηκε στη σελίδα του συγκροτήματος στο Twitter.

«Η μουσική του Σέλι ενέπνευσε γενιές μουσικών σε μια καριέρα πέντε δεκαετιών και με τη μπάντα του και ως σόλο καλλιτέχνης απολάμβανε τον ανώτερο σεβασμό από τη μουσική βιομηχανία και από τους θαυμαστές του σε όλο τον κόσμο», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

O Σέλι δημιούργησε τους Buzzcocks με τον Χάουαρντ Ντεβότο, όταν οι δυο τους συναντήθηκαν στο Ινστιτούτο Τεχνολογίας του Μπόλτον (1975). Την μπάντα αποτελούσαν, επίσης, ο κιθαρίστας Στιβ Ντιγκλ και ο ντράμερ Τζον Μαρ. Εμφανίστηκαν πρώτη φορά στο Μάντσεστερ το 1976 ανοίγοντας συναυλία των Sex Pistols.

Ο πρώην μπασίστας των Sex Pistols, Γκλεν Μάτλοκ τόνισε ότι Σέλι ήταν «ένας από τους πολύ λίγους αυθεντικούς της πανκ».

naftemporiki.gr