Skip to main content

Rocky Balboa: Ένας θρύλος κρεμάει τα γάντια του

Με βίντεο το οποίο ανέβασε στον λογαριασμό του στο instagram, ο Σιλβέστερ Σταλόνε αποχαιρέτησε τον Ρόκι Μπαλμπόα (Rocky Balboa), έναν από τους πιο εμβληματικούς κινηματογραφικούς ρόλους.

Στο συγκινητικό βίντεο, ο Σταλόνε λέει αντίο στον χαρακτήρα του Ρόκι μια για πάντα, δηλώνοντας πως η ταινία «Creed II» ήταν και η τελευταία του εμφάνιση στη μεγάλη οθόνη.

Στο βίντεο ακούγεται να λέει: «αυτό είναι και το τελευταίο μου “ροντέο”, γιατί αυτό που πίστεψα ότι θα γινόταν δεν το περίμενα ποτέ. Νόμιζα πως ο Ρόκι είχε τελειώσει το 2006, και ήμουν αρκετά ευχαριστημένος. Aπό το πουθενά, εμφανίστηκε αυτός ο νεαρός -ο Μάικλ Μπ. Τζόρνταν- και τότε όλη η ιστορία άλλαξε. Πέρασε σε μια νέα γενιά, με νέα προβλήματα, νέες περιπέτειες. Δεν θα μπορούσα να είμαι χαρούμενος με το να μείνω πίσω, καθώς η ιστορία μου έχει πλέον ειπωθεί, υπάρχει ένας ολοκαίνουργιος κόσμος που θα ανοίξει για το κοινό, για αυτή τη γενιά. Σε ευχαριστώ Στίβεν Κέιπλ Τζ. και σίγουρα εσένα, Μάικλ, που το έκανες δυνατό. Τώρα εσύ θα πρέπει να πάρεις τα ηνία».

Ο Ρόκι Μπαλμπόα έκανε την πρώτη εμφάνισή του στη μεγάλη οθόνη το 1976, με την ταινία «Rocky» του Τζον Τζ. Άβιλντσεν, στην οποία ο Σταλόνε πρωταγωνίστησε και έγραψε το σενάριο. Η ταινία απέσπασε τρία Οσκαρ, ανάμεσά τους και αυτό της καλύτερης ταινίας, με τη σειρά να έχει δώσει μέχρι στιγμής εφτά συνέχειες.

Η φήμη του Ρόκι και της μεγάλης κινηματογραφικής σειράς του, κέρδισε πολλούς θαυμαστές και πολλές διακρίσεις. Στην πόλη της Φιλαδέλφειας, στο Μουσείο Καλών Τεχνών, τα σκαλοπάτια που ανέβαινε ο Ρόκι τερματίζοντας την καθημερινή του προπόνηση ονομάστηκαν «Τα σκαλοπάτια του Ρόκι», ενώ στο «Rocky 3» παρουσιάστηκε ένα άγαλμα που αναπαρίστανε τον Ρόκι και υπάρχει στα δεξιά του Μουσείου ακόμα και σήμερα.

Επίσης, κατάφερε να εισέλθει ως μέλος του Hall of Fame της παγκόσμιας πυγμαχίας το 2011, να καταταχθεί 7ος καλύτερος χαρακτήρας στα 100 χρόνια ύπαρξης κινηματογράφου, από το Ινστιτούτο Αμερικάνικου Κινηματογράφου, και να γίνει ακόμα ένα μέλος του Hall of Fame των καλύτερων φανταστικών χαρακτήρων, το 2014.

naftemporiki.gr