Skip to main content

Επέστρεψε στο Twitter o Σνόουντεν, ακολουθώντας την… NSA

O τεχνικός Έντουαρντ Σνόουντεν, ο οποίος αποκάλυψε τα μυστικά προγράμματα κατασκοπείας των ΗΠΑ, έκανε… εντυπωσιακή είσοδο την Τρίτη στο Twitter, με τον πρώτο λογαριασμό τον οποίο αποφάσισε να ακολουθήσει να είναι εκείνος της Υπηρεσίας Εθνικής Ασφαλείας των ΗΠΑ (NSA).

«Με ακούτε τώρα;», έγραψε στο πρώτο μήνυμα που ανήρτησε γύρω στις 19.00 ώρα Ελλάδας και το οποίο αναπαράχθηκε πολύ σύντομα δεκάδες χιλιάδες φορές.

 «Στο παρελθόν εργαζόμουν για την κυβέρνηση. Τώρα, εργάζομαι για το κοινό» εξήγησε στο Twitter ο Σνόουντεν, ο οποίος δηλώνει ότι είναι μέλος του διοικητικού συμβουλίου του ιδρύματος «Freedom of the press».

Η διαδικτυακή εφημερίδα Intercept, διευθυντής της οποίας είναι ο Γκλεν Γκρίνγουολντ, δημοσιογράφος που τιμήθηκε με το βραβείο Πούλιτζερ καθώς δημοσίευσε άρθρα βασισμένα στις αποκαλύψεις του Σνόουντεν, επιβεβαίωσε την αυθεντικότητα του λογαριασμού του πρώην συμβούλου της NSA.

«Σύμφωνα με τον δικηγόρο του, Μπεν Ουίζνερ, ο ίδιος ο Σνόουντεν θα διαχειρίζεται το λογαριασμό του» έγραψε το The Intercept.

O Έντουαρντ Σνόουντεν παραμένει εξόριστος στη Μόσχα.

Πηγές: ΑΜΠΕ, Γαλλικό Πρακτορείο, Reuters