Skip to main content

Ηλεκτροκίνητο μονοθέσιο με τις ευλογίες του Πάπα

Ένα ηλεκτροκίνητο μονοθέσιο «Formula E» ευλόγησε την Τετάρτη ο Πάπας Φραγκίσκος μπροστά στην κατοικία του στο Βατικανό, εν όψει της διεξαγωγής για πρώτη φορά στη Ρώμη ενός αγώνα του συγκεκριμένου τύπου αυτοκινήτων.

Ο Ποντίφικας συνομίλησε με τους οδηγούς και τους διοργανωτές του αγώνα, ο οποίος θα διεξαχθεί το Σάββατο σε μία διαδρομή 2,8 χλμ. στη νότια συνοικία EUR (Esposizione Universale Roma).

Αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που ο Ποντίφικας ευλογεί ένα όχημα. Προ ολίγων μηνών, ευλόγησε μία λευκή «Lamborghini Huracan», η οποία εν συνεχεία τέθηκε σε δημοπρασία με τα έσοδα να χρηματοδοτούν φιλανθρωπικά προγράμματα.

Εξάλλου, το 2013, η Harley Davidson είχε δωρίσε στον Προκαθήμενο της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας δύο μηχανές και ένα ασορτί μπουφάν μοτοσυκλετιστή Harley για τον εορτασμό των 110 χρόνων από την ίδρυσή της.

Μία από τις μηχανές της οποίας το ρεζερβουάρ υπέγραψε ο Ποντίφικας, πωλήθηκε σε δημοπρασία και τα έσοδα δόθηκαν στη φιλανθρωπική οργάνωση Caritas Roma.

Εκείνη την ημέρα, ο Πάπας ευλόγησε ένα πλήθος 800 μοτοσικλετιστών που είχαν κατακλύσει με τις μηχανές τους την Πλατεία του Αγίου Πέτρου.

naftemporiki.gr με πληροφορίες από ΑΜΠΕ, AFP