Το καρπούζι είναι συνώνυμο του καλοκαιριού και σίγουρα όχι τυχαία.
Αποτελείται σχεδόν κατά 92% από νερό, προσφέροντας ενυδάτωση και δροσιά στον οργανισμό ακόμα και τις πιο καυτές μέρες. Είναι πλούσιο σε βιταμίνες Α και C, λυκοπένιο και φυσικά ηλεκτρολύτες, γεγονός που το καθιστά ιδανικό για να αναπληρώσετε υγρά και να δώσετε ένα ήπιο, φυσικό boost στον οργανισμό σας. Και –ας μη γελιόμαστε- αν πετύχετε καλό καρπούζι, είναι μπουκιά και συχώριο.
Επειδή, όμως, σκέτο, δεν αποτελεί ένα πλήρες γεύμα, μπορείτε να το συνδυάσετε έξυπνα με μερικά ακόμα υλικά που ταιριάζουν όχι μόνο γευστικά αλλά και διατροφικά, φέρνοντας στο πιάτο πρωτεΐνη, καλά λιπαρά και φυτικές ίνες για ένα δροσερό και χορταστικό αποτέλεσμα. Η φέτα προσθέτει πρωτεΐνη, ασβέστιο και μια ισορροπημένη δόση αλατιού που αναδεικνύει τη γλυκύτητα του καρπουζιού. Τα πράσινα λαχανικά συμβάλλουν με τις φυτικές ίνες και τα αντιοξειδωτικά τους, ενώ οι ξηροί καρποί ενισχύουν το γεύμα με καλά λιπαρά και ιχνοστοιχεία. Τέλος, το μπαλσάμικο έρχεται να δώσει την οξύτητα που «δένει» όλα τα υπόλοιπα, βοηθώντας παράλληλα και στη ρύθμιση του σακχάρου και της πέψης. Διαβάστε περισσότερα.