Skip to main content

Απολαύστε τις γαρίδες σας με 3 πεντανόστιμες συνταγές

Το σκηνικό έχει ως εξής: Πόδια στο κύμα, ήρεμη παραλία, ούζο και γαρίδες σε 3 παραλλαγές, που μπορείτε να φτιάξετε μόνοι σας και να τις απολαύσετε στις φετινές διακοπές

Πειραματιστείτε συνδυάζοντάς τες με άλλες γεύσεις.

Τα θαλασσινά πάντα πρωταγωνιστούν στα πιάτα των διακοπών και του καλοκαιριού και οι τραγανές γαρίδες δεν γίνεται να λείπουν από τέτοιου είδους γεύματα, αφού εκτός από γευστικές, είναι και πλούσιες σε ωμέγα-3 λιπαρά οξέα, σελήνιο, σίδηρο, βιταμίνη Β12 και βιταμίνη D. Κι αν θέλετε να βάλετε όλα αυτά τα οφέλη και τη νοστιμιά στο πιάτο κάνοντας το δικό σας καλοκαιρινό γεύμα στους φίλους σας, πειραματιστείτε συνδυάζοντάς τες με άλλες γεύσεις, με τις παρακάτω συνταγές που θα σας βοηθήσουν.

Γρήγορες καλοκαιρινές γαρίδες
Ζεστάνετε 1,5 κ.σ. ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι με δυνατή φωτιά και μαγειρέψτε stir-fry 3 σκελίδες ψιλοκομμένου σκόρδου, λίγο μπούκοβο, προσθέτοντας και λίγη πάπρικα. Προσθέστε 1 κιλό γαρίδες και χυμό λεμονιού και όταν τα θαλασσινά σας πάρουν ανοιχτό ροζ χρώμα μετά από περίπου 2 λεπτά μαγειρέματος, χαμηλώστε τη φωτιά, προσθέστε βασιλικό, αλάτι και πιπέρι. Διαβάστε περισσότερα.