Έχει συμβεί σε όλους: οι φράουλες τελικά δεν ήταν τόσο γλυκές όσο φαίνονταν, οι ντομάτες αποδείχτηκαν άγευστες και τα ροδάκινα δεν τρώγονται. Για να σταματήσετε ή τουλάχιστον να μειώσετε τις πιθανότητες να την… πατήσετε την επόμενη φορά που θα επιλέγετε φρούτα, διαβάστε προσεκτικά.
Φράουλες: μην σας παραπλανεί το κόκκινο χρώμα
Αυτό που ισχύει συνήθως με τις φράουλες είναι ότι αν δεν έχουν έντονο κόκκινο χρώμα, τότε το πιθανότερο είναι να μην είναι ούτε γλυκές, ούτε απολαυστικές. Αυτό, όμως, δεν μπορεί να σας εξασφαλίσει την επιτυχία στην αγορά τους, καθώς υπάρχουν περιπτώσεις που μπορεί το φρούτο να δείχνει σαν να βγήκε από καλοκαιρινό κατάλογο, αλλά και πάλι να μην έχει καλή γεύση. Οι φράουλες συνεχίζουν να κοκκινίζουν από τη συγκομιδή τους κι έπειτα, χωρίς να ωριμάζουν, κάτι που σημαίνει ότι αλλάζει μόνο το χρώμα κι όχι η γεύση. Για να αυξήσετε τις πιθανότητες να πετύχετε τις τέλειες φράουλες, μυρίστε τες και επιλέξτε αυτές με την πιο γλυκιά μυρωδιά. Extra tip: Οι πιο μικρές σε μέγεθος είναι συχνά πιο γλυκές και συμπυκνωμένες σε γεύση. Διαβάστε περισσότερα