Αρωματίστε το με βότανα
Ένας ιδανικός τρόπος να χαρίσετε άρωμα στο ρύζι σας είναι να του προσθέσετε φρέσκα ή αποξηραμένα βότανα, όπως δεντρολίβανο, ρίγανη, μαϊντανό, κόλιανδρο θυμάρι, φύλλο δάφνης και ό,τι άλλο ταιριάζει στα γούστα σας. Μην ξεχνάτε ότι τα βότανα χαρίζουν βάθος και άρωμα με διακριτικό χαρακτήρα και έχουν πολλαπλά οφέλη για τον οργανισμό. Προσθέστε, για παράδειγμα, 1-2 φύλλα δάφνης στο νερό βρασμού του ρυζιού και αφαιρέστε τα πριν το σερβίρισμα ή δοκιμάστε ένα μικρό κλαδάκι ή λίγο αποξηραμένο δεντρολίβανο στο νερό βρασμού ή να σοτάρετε πρώτα με ελαιόλαδο πριν προσθέσετε το ρύζι. Η δάφνη βοηθά την πέψη και μειώνει τα φουσκώματα, έχει ήπιες αντιφλεγμονώδεις και αντιμικροβιακές ιδιότητες και περιέχει αντιοξειδωτικά, ενώ το δεντρολίβανο ενισχύει τη μνήμη και τη συγκέντρωση, είναι αντιοξειδωτικό και βοηθά στην υποστήριξη του ήπατος και της πέψης. Διαβάστε περισσότερα.