Τι κοινό έχουν οι τηγανητές πατάτες, τα τραγανά κολοκυθάκια και τα κριτσανιστά καλαμαράκια; Εκτός του ότι είναι απολαυστικά, μαγειρεύονται όλα στο τηγάνι σε μπόλικο λάδι και σε υψηλές θερμοκρασίες. Όπως, όμως, μάθαμε όλοι από νωρίς, το τηγάνισμα όπως το γνωρίζουμε παραδοσιακά έχει συνδεθεί με αυξημένες θερμίδες, οξειδωμένα λιπαρά και επιβάρυνση του καρδιαγγειακού συστήματος. Αυτό, ωστόσο, δεν σημαίνει ότι πρέπει να το αποκλείσετε εντελώς από τη διατροφή σας, αλλά να το διαμορφώσετε, καθώς υπάρχουν τρόποι να τηγανίσετε «έξυπνα» με εναλλακτικές μεθόδους και να απολαύσετε γευστικά πιάτα χωρίς τύψεις. Διαβάστε περισσότερα.