To γάλα ρυζιού είναι μια πολύ συνηθισμένη πλέον επιλογή φυτικού γάλακτος από vegan, αλλά και από όσους απλώς θέλουν να μειώσουν το αγελαδινό γάλα, να αποφύγουν τη λακτόζη ή επιθυμούν να δοκιμάσουν κάτι διαφορετικό.
Πρόκειται, ωστόσο, για ένα γάλα με μικρή θρεπτική αξία, το οποίο παρουσιάζει χαμηλή περιεκτικότητα σε πρωτεΐνες και υψηλότερη σε υδατάνθρακες. Αν παρουσιάζετε αλλεργίες σε άλλα φυτικά γάλατα από καρπούς μπορείτε να το προτιμήσετε, αλλά λόγω μεγάλης περιεκτικότητας σε αρσενικό (όπως συμβαίνει και με το ρύζι), καλύτερα να το αποφύγετε.