Skip to main content

Πηγαίνοντας σινεμά με γόνδολα

Ορισμένοι οπαδοί του κινηματογράφου στη Μανίλα, πρωτεύουσα των Φιλιππίνων, κουρασμένοι από τους μακροχρόνιους περιορισμούς λόγω του Covid-19, επιλέγουν μια γεύση από Βενετία, παρακολουθώντας ταινίες μέσα από γόνδολες που βρίσκονται σε απόσταση.

Οι γονδολιέρηδες με τις ριγέ στολές οδηγούν και τοποθετούν τη κάθε βάρκα σε ένα υπαίθριο κανάλι προσφέροντας στους επιβάτες – θεατές την εμπειρία του κινηματογράφου μετά από εννέα μήνες lockdown.

«Η θέαση μέσα από γόνδολα το κάνει μια μοναδική εμπειρία», δήλωσε στο Reuters ο υπεύθυνος του θεματικού εμπορικού κέντρου Venice Canal στη Μανίλα. «Είναι επίσης ένας από τους πρώτους κινηματογράφους που άνοιξαν ξανά και υπάρχει μεγάλη ζήτηση και ενθουσιασμός.»

Οι κινηματογράφοι των Φιλιππίνων έκλεισαν από τα μέσα Μαρτίου, όταν ο πρόεδρος της χώρας επέβαλε ένα από τα πιο σκληρά και μακροχρόνια lockdown στον κόσμο. Με περισσότερες από 456.000 μολύνσεις κορωνοϊού και 8.875 θανάτους από Covid-19, οι Φιλιππίνες είναι η χώρα που έχει πληγεί περισσότερο στη Νοτιοανατολική Ασία, μετά την Ινδονησία.

Η κυβέρνηση άρχισε να ανοίγει σταδιακά την οικονομία τον Ιούνιο, αλλά οι περισσότερες μη απαραίτητες επιχειρήσεις παραμένουν κλειστές – στη Μανίλα, ο κινηματογράφος μέσα από γόνδολα και το drive through θέατρο είναι οι μόνοι χώροι θεάματος.

Το σινεμά εν πλω έχει διπλό στόχο: Να ανεβάσει ψυχολογικά τους θεατές και να στηρίξει τους εργαζόμενους του κλάδου, όπως αναφέρει ο υπεύθυνος του Megaworld Lifestyle Malls.

Οι θεατές μπορούν να καθίσουν ανά δύο στη γόνδολα, με έως και 10 άτομα ανά προβολή και οι βάρκες απέχουν μεταξύ τους αρκετά μέτρα. Το εισιτήριο  είναι 500 πέσος (10 δολάρια), περίπου ο ελάχιστος ημερήσιος μισθός στην πρωτεύουσα.

Οι σινεφίλ φέρνουν τα δικά τους ακουστικά και ακούνε τον ήχο σε μια ραδιοφωνική συχνότητα διαθέσιμη μόνο σε όσους βρίσκονται στις γόνδολες.

Οι υπαίθριοι κινηματογράφοι αναβιώνουν σε πολλά μέρη του κόσμου (όπως για παράδειγμα στην Ινδονησία με σκηνές) καθώς η βιομηχανία αναψυχής προσπαθεί να προσαρμοστεί στις συνθήκες περιορισμών λόγω της πανδημίας.

naftemporikigr