Skip to main content

«ΠροΣfEEρουμε», πρωτοβουλία του ΣΦΕΕ σε συνεργασία με τον ΕΕΣ

Tο νέο πρόγραμμα «προΣfΕΕρουμε», μία πρωτοβουλία του Συνδέσμου Φαρμακευτικών Επιχειρήσεων Ελλάδος (ΣΦΕΕ) σε συνεργασία με τον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό (Ε.Ε.Σ.) έχει ως αποστολή την ουσιαστική συνδρομή στην αντιμετώπιση των κοινωνικών ανισοτήτων και την άμβλυνση των οξυμένων προβλημάτων που αντιμετωπίζουν ευάλωτες κοινωνικά ομάδες, μέσω της προσφοράς, αλλά και της εκπαίδευσης.

Η πρωτοβουλία καλύπτει ανάγκες σε φαρμακευτικά σκευάσματα, υγειονομικά υλικά, είδη πρώτης ανάγκης και αναλώσιμα για παιδιά σε απομακρυσμένες περιοχές της χώρας. Παράλληλα, εκπονούνται εκπαιδευτικά σεμινάρια από κοινωνικούς λειτουργούς και νοσηλευτές του Ε.Ε.Σ. με σκοπό να διαμορφώσουν πρότυπα υγιεινής αγωγής, καθώς και να ενισχύσουν το αίσθημα ευθύνης των ατόμων για την προαγωγή της υγείας τους.

Το ταξίδι ξεκίνησε από τη Ρόδο, όπου αποστολή του ΣΦΕΕ επισκέφθηκε το Κέντρο Παιδικής Μέριμνας “Αγ. Ειρήνη” αγκαλιάζοντας περίπου 150 συνανθρώπους μας του Κέντρου Κοινωνικής Πρόνοιας Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου ενώ παράλληλα υλοποίησε εκπαιδευτικό σεμινάριο πρώτων βοηθειών και μοίρασε σχολικά είδη και παιχνίδια.

Στην κοινωνική πρωτοβουλία «προΣfΕΕρουμε» συμμετέχει και ο Σύνδεσμος Επιχειρήσεων Ιατρικών & Βιοτεχνολογικών Προϊόντων (ΣΕΙΒ) που προχώρησε σε δωρεές αναλώσιμων υλικών με τις εταιρίες μέλη του: Ascensia ΑΕ, Bracemedical AE, Nutricia, Αναστάσιος Μαυρογένης – Colorplast ΑΕ, Μάγειρας ΑΕΕ και Μ.Σ. Ιακωβίδης Ελλάς.

Την πρωτοβουλία «προΣfΕΕρουμε» σχολίασε ο Πρόεδρος του ΣΦΕΕ, Πασχάλης Αποστολίδης: «Με μεγάλη μας χαρά και τιμή προχωρήσαμε σε μια στρατηγική συνέργεια με τον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό με στόχο να ενισχύσουμε δομές με ευπαθείς ομάδες προΣfΕΕρουμε, ενώ είμαστε σίγουροι ότι το σημερινό ταξίδι είναι μόνο η αρχή για να προσφέρουμε ανακούφιση, αλλά και ουσιώδη βοήθεια σε όσους το έχουν ανάγκη. Άλλωστε, οι αυξανόμενες κοινωνικές απαιτήσεις και προκλήσεις, υπαγορεύουν την αναπροσαρμογή των προτεραιοτήτων μας και την ανάληψη καινοτόμων, στοχευμένων δράσεων οι οποίες αποδεικνύουν έμπρακτα το σύγχρονο, αλληλέγγυο, κοινωνικό προφίλ του Ε.Ε.Σ.»