Skip to main content

ActionAid: Tο μεγαλύτερο παιχνίδι κατά της φτώχειας

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά της Φτώχειας, η ActionAid διοργανώνει υπαίθριο παιχνίδι στον πεζόδρομο της Διονυσίου Αρεοπαγίτου στις 15 και 16 Οκτωβρίου εμπνευσμένο από το γνωστό «φιδάκι», όπου νικητές θα είναι οι παίκτες που θα κατακτήσουν στη διάρκεια του παιχνιδιού όλα τους τα δικαιώματα.

Σύμφωνα με την Παγκόσμια Τράπεζα, 1 στους 10 ανθρώπους στον κόσμο ζει σε συνθήκες ακραίας φτώχειας, δηλαδή με λιγότερο από 1,90 δολάριο την ημέρα. Οι μισοί από αυτούς ζουν στην Αφρική, το 42,7% στην Νοτιοανατολική Ασία, το 4,4% στη Λατινική Αμερική και την Καραϊβική, το 1,4% στην Ανατολική Ευρώπη και την Κεντρική Ασία και μόλις ένα 0,8% στον υπόλοιπο κόσμο.

Σε έναν κόσμο, όπου οι συνθήκες ζωής του καθένα μας εξαρτώνται από τη χώρα στην οποία έτυχε να γεννηθεί, το «φιδάκι» της ActionAid που διενεργείται υπό την αιγίδα του Δήμου Αθηναίων, δείχνει πώς οι αδικίες του κόσμου μας κρατούν εκατομμύρια ανθρώπους φτωχούς με ελάχιστες ευκαιρίες να βελτιώσουν τη ζωή τους. Ταυτόχρονα δείχνει πώς η δράση της ActionAid αλλάζει τη ζωή αυτών των ανθρώπων, κάνοντας τον κόσμο μας λίγο καλύτερο.

Με αφορμή αυτή τη συμβολική ημέρα, καλούμε όλο τον κόσμο να έρθει σε έναν ιστορικό χώρο, στην καρδιά της Αθήνας, στη Διονυσίου Αρεοπαγίτου. Κάθε παρτίδα του παιχνιδιού διαρκεί 20 λεπτά και παίζεται με ζάρι κι έτσι η τύχη καθορίζει την εξέλιξη. Μπορούν να συμμετέχουν μέχρι και 12 παίκτες σε 3 ομάδες, που τα βήματά τους καθορίζονται από τη ζαριά που θα φέρουν. Όλα τα βήματα έχουν σχέση με τα ανθρώπινα δικαιώματα κι η εξέλιξη του παιχνιδιού κρύβει εκπλήξεις και ανατροπές.