Skip to main content

Έκδοση ομολόγου 380 εκατ. σχεδιάζει η Attica Bank

Tην έκδοση ομολόγου με την εγγύηση του Ελληνικού Δημοσίου (άρθρο 2, Ν. 3723/08), ονομαστικής αξίας 380 εκατ. ευρώ., σχεδιάζει η Attica Bank, στο πλαίσιο της ενίσχυσης των διαθέσιμων ενεχύρων προς άντληση ρευστότητας από το Ευρωσύστημα.

Όπως αναφέρει η Attica Bank σε ανακοίνωσή της, μετά το πέρας έκδοσης, η οποία αναμένεται να ολοκληρωθεί εντός διαστήματος 1,5 μήνα, η τράπεζα θα προβεί σε σχετική ανακοίνωση προς το επενδυτικό κοινό.

Η Attica Bank επισημαίνει επίσης ότι όλες οι εκδόσεις ομολόγων των ελληνικών τραπεζών που πραγματοποιούνται βάσει του άρθρου 2 του Ν. 3723/08 από την έναρξη της ισχύος του, εντάσσονται στο ευρύτερο ευρωπαϊκό νομοθετικό πλαίσιο περί κρατικών ενισχύσεων.

Συνεπώς, όπως συμπληρώνει η Attica Bank, και η έκδοση στην οποία προγραμματίζει να προβεί τελεί υπό την έγκριση της Γενικής Διεύθυνσης Ανταγωνισμού της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, κατά τα προβλεπόμενα από τη σχετική νομοθεσία.

Η τράπεζα έχει προβεί σε εκδόσεις αντίστοιχων ομολόγων και στο παρελθόν (με την τελευταία εξ αυτών να έχει λήξει στις 26/7/2016) οι οποίες έχουν τύχει της έγκρισης της Γενικής Διεύθυνσης Ανταγωνισμού της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Εξάλλου, την ικανοποίηση για τις πρωτοβουλίες της νέας διοίκησης της Attica Bank, εξέφρασε σύμφωνα με πληροφορίες του Αθηναϊκού – Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων το μικτό κλιμάκιο εκπροσώπων της ΤτΕ και της SSM, που πραγματοποίησε σήμερα την πρώτη συνάντησή του στην Αθήνα με τη νέα διοίκηση της τράπεζας.

Στην παρουσίαση του σχεδίου δράσεων από τον διευθύνοντα σύμβουλο της Attica Bank Θόδωρο Πανταλάκη, υπήρξε μια σειρά απαντήσεων σε όλα τα ζητήματα που αφορούσαν τα ευρήματα του ελέγχου της ΤτΕ στην τράπεζα.

Εξάλλου σήμερα, σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΠΕ-ΜΠΕ, ύστερα από ένα διάστημα αβεβαιότητας που οδήγησε σε εκροές καταθέσεων από την τράπεζα, σημειώθηκαν οι πρώτες μικρές εισροές καταθέσεων.