Skip to main content

Ελάστρον: Αύξηση του τζίρου στα 36,5 εκατ. ευρώ

Αύξηση εμφάνισε στο α’ εξάμηνο του 2016, ο κύκλος εργασιών του Ομίλου Ελάστρον ΑΕΒΕ, καθώς διαμορφώθηκε σε 36,5 εκατ. ευρώ έναντι 31 εκατ. ευρώ το αντίστοιχο διάστημα του 2015.

Τα αποτελέσματα EBITDA (προ φόρων, χρηματοοικονομικών, επενδυτικών αποτελεσμάτων και αποσβέσεων) ανήλθαν σε κέρδη 3,9 εκατ. ευρώ έναντι κερδών 1,2 εκατ. ευρώ το προηγούμενο έτος.

Τα κέρδη ΕΒΙΤ (προ φόρων και τόκων) επίσης, διαμορφώθηκαν σε 2,8 εκατ. ευρώ έναντι 0,2 εκατ. ευρώ το α΄ εξάμηνο του 2015, ενώ τα προ-φόρων κέρδη αυξήθηκαν σε 1,4 εκατ. ευρώ, έναντι ζημιών 1,1 εκατ. ευρώ.

Σε επίπεδο μητρικής, ο κύκλος εργασιών διευρύνθηκε κατά 11% στα 33 εκατ. ευρώ και τα κέρδη προ φόρων ενισχύθηκαν σε 0,003 εκατ. ευρώ έναντι ζημιών 0,8 εκατ. ευρώ, πέρυσι.

Όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση, η σημαντική βελτίωση των αποτελεσμάτων του Ομίλου αντανακλά τη συνεχιζόμενη ανάπτυξη της δραστηριότητας του χαλυβουργικού τομέα, την περαιτέρω μείωση του λειτουργικού και διαχειριστικού κόστους, καθώς και την βέλτιστη διαχείριση των αποθεμάτων, υπό συνθήκες έντονης διακύμανσης των τιμών του χάλυβα διεθνώς.