Skip to main content

FF: Αίτημα στα ελβετικά δικαστήρια από ομολογιούχους – Αλλάζουν χέρια τα τελευταία ισχυρά brands

Της Σοφίας Εμμανουήλ
[email protected]

Στην εκπνοή της προθεσμίας που προβλέπει το ελβετικό Δίκαιο για την παραγραφή απαιτήσεων, μερίδα ομολογιούχων της Folli Follie που σχεδιάζει να διεκδικήσει αποζημίωση (και) από την ελβετική τράπεζα UBS, καταθέτει αίτημα διακοπής – ενώ την ίδια ώρα είναι σε εξέλιξη νέος γύρος συμβολαίων για την μεταβίβαση και των τελευταίων ισχυρών σημάτων από το χαρτοφυλάκιο της ελληνικής εταιρείας.

Ειδικότερα, πληροφορίες αναφέρουν ότι ομολογιούχοι που είναι αποφασισμένοι να στραφούν κατά της UBS (η οποία ενήργησε ως joint bookrunner, από κοινού με την Credit Suisse, για το ομόλογο σε ελβετικό φράγκο που είχε εκδόσει προ διετίας η Folli Follie με εγγύηση της θυγατρικής της FF Group Finance Luxembourg II SA), καταθέτουν σήμερα το πρωί αίτημα για διακοπή της παραγραφής.

Υπενθυμίζεται ότι (βλ. «N» 17.9.2019) οι σχετικές απαιτήσεις ενδέχεται να παραγραφούν μετά τις 26 Σεπτεμβρίου 2019 κι ως εκ τούτου για να διατηρήσουν δικαίωμα δικεκδίκησης αποζημίωσης οι ενδιαφερόμενοι πρέπει να ξεπεράσουν αυτό το εμπόδιο. Πρόκειται για ομολογιούχους που εκπροσωπούν σχεδόν 27-28 εκατ. εκ των συνολικών 150 εκατ. ελβετικών φράγκων της ομολογιακής έκδοσης.

Στον Ιταλό Percassi η Nike

Εν τω μεταξύ, λίγο μετά την ανακοίνωση της Τop Trends MCS για την απόκτηση των αντιπροσωπειών της Juicy Couture και της Franklin Marshall, που ανήκαν στο χαρτοφυλάκιο της Folli Follie, επανέρχονται τα σενάρια για τα συμβόλαια της Nike (χονδρική, λιανική) τα οποία λήγουν το 2020.

Πληροφορίες θέλουν την Odissea Srl του πρώην ποδοσφαιριστή Ιταλού επιχειρηματία Antonio Percassi να παίρνει προβάδισμα για υπογραφή με τη Nike, αποκτώντας τον έλεγχο του δικτύου σε Ελλάδα, Ρουμανία και Βουλγαρία. Η Nike είχε ανοίξει κύκλο επαφών με Έλληνες και ξένους υποψηφίους επενδυτές από τον Μάιο όταν άρχισε σταδιακά η διακοπή των συμβάσεων με τη Folli Follie.

Το Fais Group

Ο Σάμ Φάις, επιχειρηματίας που έφερε τη Nike στην Ελλάδα πριν από περίπου 40 χρόνια, μέσω της Elmec Sport η οποία το 2007 πέρασε στον έλεγχο της Folli Follie, είχε εμπλακεί στα σενάρια της επόμενης μέρας για την ισχυρή μάρκα αθλητικών ειδών. Ωστόσο πληροφορίες αναφέρουν ότι δεν ήταν δυνατόν να υπερκεραστούν θέματα ανταγωνισμού με άλλες αθλητικές μάρκες που αντιπροσωπεύει ο γνωστός επιχειρηματίας.

Σημειώνεται ότι το Fais Group αναπτύσσει σήματα όπως Adidas, Puma και μια σειρά άλλα, ενώ επεκτείνει συνεχώς το portfolio του διεισδύοντας σε νέους τομείς, με ενδεικτική πρόσφατα την επέκταση στον κλάδο καλλυντικών μέσω της ιταλικής KIKO Milano (που ανήκει στο χαρτοφυλάκιο της Odissea Srl), για την οποία σχεδιάζει κατάστημα προβλέποντας ανάπτυξη πανελλαδικού δικτύου τα επόμενα χρόνια.