Skip to main content

«Ψήφος εμπιστοσύνης» στο Forward του ΟΠΑΠ

Από την έντυπη έκδοση

Ψήφο εμπιστοσύνης στο πρόγραμμα «ΟΠΑΠ Forward» δίνουν οι νέοι επιχειρηματίες που παρακολουθούν τον τρίτο κύκλο εκπαιδευτικών σεμιναρίων του προγράμματος, τονίζοντας πως αποτελεί εργαλείο δικτύωσης αλλά και εφαλτήριο ανάπτυξης. Έχοντας ως πρότυπο τις 40 εταιρείες που προηγήθηκαν στους δύο πρώτους γύρους, τέσσερις νέοι επιχειρηματίες του «ΟΠΑΠ Forward» μιλούν για τους στόχους που θέλουν να επιτύχουν μέσω της ολοκληρωμένης καθοδήγησης που λαμβάνουν από το πρόγραμμα.

Ειδικότερα, σύμφωνα με τον Άγι Πιστιόλα, διευθυντή Marketing και Εξαγωγών Agrino «σκοπός της Agrino είναι να εκμεταλλευτεί τις δυνατότητες που προσφέρει το πρόγραμμα για το γνωστικό αντικείμενο και τη δικτύωση μεταξύ των μελών και των υφιστάμενων και των προηγούμενων». Όπως επισημαίνουν επιδίωξή τους είναι να ακολουθήσουν την ίδια αναπτυξιακή πορεία με τις υπόλοιπες 40 εταιρείες, οι οποίες συμμετέχουν στο πρόγραμμα.

Από την πλευρά του ο Κυριάκος Κωσταρέλος, διευθύνων σύμβουλος Τυροκομείου Κωσταρέλου, αναφέρει: «Πιστεύουμε ότι μέσα από αυτό το πρόγραμμα θα μας δοθούν εργαλεία για να μπορέσουμε να αναπτυχθούμε κυρίως στο εξωτερικό». 

Οι εταιρείες που συμμετείχαν στους δύο προηγούμενους κύκλους του προγράμματος αύξησαν τον τζίρο τους κατά 21% και δημιούργησαν 751 νέες θέσεις εργασίας, ενώ μέσω των συνεργασιών που αναπτύχθηκαν στην αγορά υποστηρίζουν 5.410 νέες έμμεσες θέσεις απασχόλησης. Όπως λέει η κ. Τάνια Χίου, διευθύντρια Εταιρικών Σχέσεων και Επικοινωνίας MLS, «τέτοιου είδους πρωτοβουλίες ειδικά στις μέρες μας που δημιουργούν θέσεις εργασίας είναι κάτι περισσότερο από αξιέπαινες. Ειδικότερα για τη MLS το πρόγραμμα αυτό θα βοηθήσει ώστε να επενδύσουμε περισσότερο στην έρευνα και την ανάπτυξη». 

Το πρόγραμμα «ΟΠΑΠ Forward», το οποίο υλοποιείται σε συνεργασία με τον διεθνή μη-κερδοσκοπικό οργανισμό Endeavor, υποστηρίζει συνολικά 50 αναπτυσσόμενες μικρομεσαίες επιχειρήσεις. Όλες τους λαμβάνουν εξειδικευμένη και ολοκληρωμένη υποστήριξη, αλλά και πρόσβαση σε ένα δίκτυο υψηλόβαθμων στελεχών της αγοράς, που τις βοηθούν να ξεπεράσουν τυχόν εμπόδια και δυσκολίες. 

Στις δυνατότητες του προγράμματος εστίασε από την πλευρά της και η Δέσποινα Ξυνού, πρόεδρος & διευθύνουσα σύμβουλος Οk! Anytime Markets A.E., λέγοντας πως «η επιχείρηση και τα στελέχη της θα ωφεληθούν από την ενεργή συμμετοχή τους με υψηλόβαθμα στελέχη της αγοράς και θα πάρουν μια εξειδικευμένη υποστήριξη».