Skip to main content

Διευρύνεται το δίκτυο των McDonald’s

Από την έντυπη έκδοση

Της Σοφίας Εμμανουήλ
[email protected]

Την ανάπτυξη δύο νέων εστιατορίων μέχρι το τέλος του έτους και τα εγκαίνια ενός ακόμη, που λειτουργεί στην Καλαμαριά, προγραμματίζει η Premier Capital Eλλάς, η οποία συνεχίζει να επενδύει στο δίκτυο McDonald’s, προσβλέποντας σε αύξηση μεριδίου και βελτίωση οικονομικών επιδόσεων, καθώς οι πωλήσεις της δραστηριότητας αναπτύσσονται με θετικούς ρυθμούς αλλά υστερεί η κερδοφορία.

Η Premier Capital Ελλάς, που δραστηριοποιείται στην Ελλάδα ως Developmental Licensee της McDonald’s International Property, ελέγχοντας δίκτυο 24 καταστημάτων, το 2016 εμφάνισε κύκλο εργασιών 25,11 εκατ. ευρώ αυξημένο κατά 3,5% συγκριτικά με τα επίπεδα του 2015 (24,26 εκατ. ευρώ), κυρίως λόγω των ενεργειών της διοίκησης να αντισταθμίσει την αρνητική οικονομική συγκυρία, μέσω της δημιουργίας νέων εστιατορίων. Τα αποτελέσματα μετά από φόρους ανήλθαν σε ζημιές 587 χιλ. ευρώ, από ζημιές 7,6 χιλ. ευρώ τo 2015, ενώ αρνητικά ήταν και τα προ φόρων αποτελέσματα, ήτοι ζημιές 568 χιλ. ευρώ από κέρδη 636 ευρώ αντίστοιχα. Αντίθετα, τα μικτά κέρδη εκμετάλλευσης ενισχύθηκαν σε 8,98 εκατ. ευρώ από 8,83 εκατ. ευρώ το 2015. 

Η εταιρεία αντιμετωπίζει συσσωρευμένες ζημιές προηγούμενων χρήσεων, ενώ λόγω των ζημιών του 2016 το σύνολο των ιδίων κεφαλαίων κατέστη κατώτερο του μισού του μετοχικού κεφαλαίου (το μετοχικό κεφάλαιο της εταιρείας ανέρχεται σε 4,7 εκατ. ευρώ) και συνεπώς προέβη σε αύξηση κεφαλαίου κατά 1,25 εκατ. ευρώ, η οποία ολοκληρώθηκε με την καταβολή μετρητών από τη μητρική εταιρεία τον Ιανουάριο. 

Η διοίκηση της Premier Capital Ελλάς διαμηνύει ότι παρά την κρίση θα συνεχίσει να επενδύει στην ελληνική οικονομία, διευρύνοντας το δίκτυό της και συνεχίζοντας την προσπάθεια περιορισμού του κόστους για την επίτευξη ενός θετικού αποτελέσματος χρήσης.