Skip to main content

Διάκριση 13 κορυφαίων εταιρειών για τις υψηλές επιδόσεις τους στην ΕΚΕ

Για 9η συνεχή χρονιά, το Ινστιτούτο Εταιρικής Ευθύνης στήριξε και επιβράβευσε την Εταιρική Υπευθυνότητα απονέμοντας διακρίσεις (20/6) σε 13 εταιρείες που παρουσίασαν εξαιρετική επίδοση το 2016, εφαρμόζοντας υπεύθυνες πρακτικές ΕΚΕ, σύμφωνα με τον CR Index, τον Εθνικό Δείκτη Εταιρικής Ευθύνης και το CRI Pass, το πρώτο εργαλείο που εξοικειώνει κυρίως τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις στον τομέα της Εταιρικής Ευθύνης.    

Φέτος στην Ελλάδα, και μετά από την κατάκτηση των δύο πρώτων βραβείων Diamond από την Αθηναϊκή Ζυθοποιία και τον Όμιλο ΟΤΕ τις δύο προηγούμενες χρονιές, το Ινστιτούτο απένειμε το τρίτο Diamond, την κορυφαία διάκριση του θεσμού, στην Τράπεζα Πειραιώς.

Αναλυτικά οι διακρίσεις ανά κατηγορία είναι οι εξής:

Diamond: Τράπεζα Πειραιώς, Platinum: Εθνική Τράπεζα και WIND Ελλάς, Gold: Novartis Hellas, Genesis Pharma, Pepsico, ΔΕΠΑ Α.Ε., Ελληνικός Χρυσός Α.Ε. και Janssen, Silver: MSD και Bronze: Roche.

Τα βραβεία για με τη μεγαλύτερη πρόοδο σε σχέση με την περσινή αξιολόγηση απέσπασαν: WIND Ελλάς, Janssen και MSD ενώ τιμητικές διακρίσεις ανά πυλώνα αξιολόγησης έλαβαν: Εθνική Τράπεζα για την κοινωνία, ΔΕΠΑ για το περιβάλλον, MSD για το εργασιακό περιβάλλον και Roche για την αγορά.

Ο Αυτοκινητόδρομος Αιγαίου και οι Αττικές Διαδρομές πήραν τη διάκριση CRI Pass που διεξάγεται για 3η συνεχή χρονιά από το Ινστιτούτο για τις εταιρείες που κάνουν τα πρώτα βήματα τους στην Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη. Επίσης το Ινστιτούτο επιβράβευσε τις εταιρείες Εθνική Τράπεζα και ΔΕΠΑ ΑΕ για τη διαχρονική συμμετοχή τους και στήριξη στο θεσμό CR Index.