Skip to main content

Υψηλό επενδυτικό ενδιαφέρον για το ομόλογο της Sunlight

Από την έντυπη έκδοση

Έντονο είναι το ενδιαφέρον των επενδυτών κατά τη δημόσια προσφορά του ομολογιακού δανείου της Sunlight, όπως διατυπώνουν στελέχη της αγοράς που παρακολουθούν από κοντά την πορεία της διαδικασίας. Να σημειωθεί πως αύριο είναι η τελευταία μέρα της συμμετοχής του επενδυτικού κοινού στη συγκεκριμένη δημόσια προσφορά, οπότε και θα υπάρχουν τα πλήρη ποσοτικά στοιχεία, μεταξύ των οποίων και το ακριβές ποσό της κάλυψης.    

Η αγορά επισημαίνει πως οι επενδυτές ανταποκρίνονται θετικά στην προοπτική της επιχειρηματικής δραστηριότητας της Sunlight, που βασίζονται στην εξωστρέφειά της αλλά και στον τομέα των συσσωρευτών ενέργειας (μπαταρίες) όπου δραστηριοποιείται και εμφανίζει υψηλή ζήτηση. Σύμφωνα με την εταιρεία, στην πλειοψηφία των αγορών που δραστηριοποιείται οι τιμές πώλησης μπαταριών αναπροσαρμόζονται ανά τρίμηνο, με βάση την εξέλιξη της τιμής του μολύβδου στο LME. Αντίστοιχα, η εταιρεία αγοράζει την εν λόγω πρώτη ύλη από διάφορους προμηθευτές, μεταξύ των οποίων και η θυγατρική SUNLIGHT RECYCLING Α.Ε., κυρίως με σταθερό ανά τρίμηνο τιμοκατάλογο, αλλά και σε κάποιες περιπτώσεις spot. Για την αντιμετώπιση του εν λόγω κινδύνου που προκύπτει από τις διακυμάνσεις της τιμής του μολύβδου, η εταιρεία προβαίνει, κατά το δυνατόν, σε φυσική αντιστάθμιση μεταξύ πωλήσεων και αγορών (αντιστοίχιση του τιμοκαταλόγου αγοράς με την τιμή βάσης μολύβδου που χρησιμοποιείται στον τιμοκατάλογο πώλησης μπαταρίας).

Επιπλέον, στις περιπτώσεις εκείνες που ακόμη και η φυσική αντιστάθμιση της τιμής του μολύβδου δεν είναι δυνατή, η Sunlight έχει ξεκινήσει από την αρχή του 2017 να χρησιμοποιεί εργαλεία αντιστάθμισης, προκειμένου να αποφανθεί για την αποτελεσματικότητα αυτών και τη συμβατότητά τους με τον τρόπο λειτουργίας του.