Skip to main content

Γενναία έκδοση ομολογιακού από τη Μυτιληναίος για επεκτατικές κινήσεις

Της Λέττας Καλαμαρά
[email protected]

Ώθηση στα αναπτυξιακά σχέδια της Μυτιληναίος αναμένεται να δώσει η γενναία έκδοση ομολογιακού δανείου που θα είναι διαπραγματεύσιμο στην οργανωμένη αγορά ομολόγων του Χρηματιστηρίου Αθηνών, μετά από σχετική απόφαση του διοικητικού συμβουλίου της εταιρείας.

 Τόσο το εύρος της έκδοσης που κυμαίνεται μεταξύ 200-300 εκατ. ευρώ όσο και η εκτίμηση ότι το επιτόκιο θα είναι ελκυστικό (μεταξύ 3,0%-3,5%) ανεβάζουν ψηλά τον πήχη των προσδοκιών για την επόμενη μέρα των επιχειρηματικών κινήσεων της Μυτιληναίος. Είναι γεγονός το ενδιαφέρον του ομίλου για περαιτέρω επέκταση στον τομέα της ενέργειας, για την εδραίωσή του στον εξορυκτικό κλάδο, ειδικά στον τομέα του αλουμινίου καθώς και για τη δραστηριοποίησή του σε μεγάλα project του εξωτερικού. Απομένει λοιπόν να δούμε την υλοποίηση αυτού του σχεδίου που είναι μακροπρόθεσμο και πλήρως αναπτυξιακό. 

Σύμφωνα με στελέχη της αγοράς, η επικείμενη έκδοση αναμένεται με μεγάλο ενδιαφέρον και όπως τονίζεται χαρακτηριστικά «υπάρχει δίψα για τέτοιου τύπου ομολογιακές  εκδόσεις, ειδικά από δυνατές επιχειρήσεις, όπως αποδείχτηκε πρόσφατα και με την υπερκάλυψη της αντίστοιχης ομολογιακής έκδοσης του ΟΠΑΠ».

Από την αγορά επισημαίνεται επίσης το γεγονός ότι η απόφαση αυτή ανοίγει νέες γραμμές ρευστότητας για να υλοποιηθούν τα επιχειρηματικά σχέδια του ομίλου και παράλληλα μειώνει το κόστος χρηματοδότησης.   Να σημειωθεί πως  σύμφωνα με πληροφορίες από το εξωτερικό στην ομολογιακή έκδοση της Μυτιληναίος έχει αποφασίσει να συμμετάσχει με 50 εκατ. ευρώ η ευρωπαϊκή τράπεζα ανάπτυξης EBRD.