Skip to main content

Folli Follie: Ανοιχτά μέτωπα δύο χρόνια μετά το ξέσπασμα του σκανδάλου

Σήμερα συμπληρώνονται ακριβώς δύο χρόνια από την έκθεση της QCM που άνοιξε τον ασκό του Αιόλου στον όμιλο Folli Follie αποκαλύπτοντας ένα σκάνδαλο επικών διαστάσεων για τα δεδομένα της ελληνικής αγοράς, με πολλά μέτωπα, τα οποία παραμένουν ανοιχτά. 

Την ώρα που η προσωρινή διοίκηση επιδιώκει λύση στο αδιέξοδο μέσω της προσφυγής στα άρθρα 106 β και δ του ΠτΚ η οικογένεια Κουτσολιούτσου συνεχίζει να προκαλεί με τη συμπεριφορά μελών της, τόσο προς την εταιρεία όσο και προς τις εποπτικές αρχές ενώ η Δικαιοσύνη δεν έχει ολοκληρώσει ακόμη την ακρόαση των απολογιών των ανθρώπων που κατηγορούνται για κακουργήματα (εγκληματική οργάνωση, πλαστογραφία, χειραγώγηση αγοράς).

Υπενθυμίζεται ότι τον περασμένο Δεκέμβριο αποπέμφθηκε από μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου και μέλος του Steering Committee της εταιρείας ο Τζώρτζης Κουτσολιούτσος και διορίστηκε νέα διοίκηση από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς ενώ όλο αυτό το διάστημα έχουν “παρελάσσει” δεκάδες στελέχη της αγοράς από τα γραφεία της εταιρείας στον Άγιο Στέφανο, χωρίς όμως να παραμείνουν στις θέσεις που αναλάμβαναν πάνω από περίοδο ορισμένων μηνών, ως αποτέλεσμα και της έλλειψης νομικής κάλυψης για δυνητικές αποφάσεις. Ας σημειωθεί ότι αυτές οι αλλαγές δημιουργούν ασυνέχειες στα οικονομικά στελέχη και δυσχεραίνουν και το έργο των ορκωτών ελεγκτών. Επίσης μεγάλος είναι και ο αριθμός των συμβούλων που ενεπλάκησαν με τον ένα ή τον άλλο τρόπο στην υπόθεση ενώ εκκρεμούν ακόμη έρευνες πέραν της δικαστικής. Ενδεικτικά σημειώνεται η έρευνα της Deloitte, που ολοκληρώθηκε πέρυσι το φθινόπωρο, της Alvarez & Marsal ένα χρόνο νωρίτερα, της PwC, που διενεργεί διαχειριστικό έλεγχο ενόψει της δημοσίευσης οικονομικών καταστάσεων 2018 κ.ο.κ..

Εν τω μεταξύ, η εταιρεία, που δέχεται πιέσεις από τους ομολογιούχους πιστωτές της να τροποποιήσει τους όρους του term sheet ώστε να εξασφαλίζουν μεγαλύτερη επιρροή στην νέα εταιρεία προωθεί τις διαδικασίες για την υποβολή της αίτησης εξυγίανσης προκειμένου να ανακτήσει τη ζημία που έχει υποστεί από τους υπαιτίους, οι οποίοι διερευνώνται από τις αρμόδιες Δικαστικές και Εποπτικές Αρχές και έναντι των οποίων επιφυλάσσει τις αστικές της αξιώσεις.

Στο πλαίσιο αυτό, όπως ανέφερε σε πρόσφατη ανακοίνωση της, η διοίκηση της FF κατέθεσε υπόμνημα και δήλωση παράστασης υποστήριξης της κατηγορίας που περιλαμβάνεται στην δικογραφία που εκκρεμεί ενώπιον της Ανακρίτριας του 35ου Τακτικού Ανακριτικού Τμήματος του Πρωτοδικείου Αθηνών, Κωνσταντίνας Αλεξοπούλου, κατά πρώην στελεχών του ομίλου για όλες τις αξιόποινες πράξεις, για τις οποίες έχει ασκηθεί δίωξη. 

naftemporiki.gr