Skip to main content

Νέα εξαγωγικά συμβόλαια για τη Θέων Αισθητήρες

Την υπογραφή νέων, εξαγωγικών συμβολαίων με Ολλανδία, Γαλλία, Ινδία, Κύπρο και Βραζιλία, ανακοίνωσε σήμερα η Θέων Αισθητήρες.

Όπως επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση, η Κύπρος και η Βραζιλία προστίθενται για πρώτη φορά στις χώρες στις οποίες έχει εξαγωγική δραστηριότητα η Θέων Αισθητήρες, ανεβάζοντας τον συνολικό τους αριθμό στις 36.

Συγκεκριμένα, η ελληνική εταιρεία προχώρησε την περασμένη Παρασκευή στην υπογραφή συμβολαίου με το υπουργείο Εθνικής Άμυνας της Ολλανδίας για την προμήθεια 6.000 μονόκυαλων συστημάτων νυχτερινής όρασης, προχώρησε την περασμένη Παρασκευή η Θέων Αισθητήρες. Η ελληνική εταιρεία συμμετείχε σε διαγωνισμό που προκηρύχθηκε από το ολλανδικό υπουργείο Εθνικής Άμυνας και στο οποίο ανταγωνίστηκαν 17 εταιρείες του εξωτερικού, κορυφαίες στο χώρο της νυχτερινής όρασης, μεταξύ των οποίων αμερικανικές, ευρωπαϊκές, ισραηλινές και άλλες.

Ακόμη, η γαλλική αστυνομία επέλεξε -εκ νέου- το μονόκυαλο της Θέων Αισθητήρες. Η συγκεκριμένη χώρα προχώρησε στην άμεση αγορά μιας αρχικής ποσότητας των ελληνικών συστημάτων νυχτερινής όρασης. Επίσης, λίγες ημέρες μετά την υπογραφή συμφωνιών με την ινδική εταιρεία TATA Power SED, (η μία αφορά στα νέα θερμικά συστήματα της Θέων Αισθητήρες και η άλλη στη διεύρυνση της υπάρχουσας συνεργασίας των δύο εταιρειών), πραγματοποιήθηκε και η πρώτη παραγγελία για μονόκυαλα. Έτσι, και οι Ειδικές Δυνάμεις της κυβερνητικής αστυνομίας της Andhra Pradesh θα χρησιμοποιούν πλέον με μονόκυαλα της Θέων Αισθητήρες.

Μετά την επιτυχή ολοκλήρωση διεθνούς διαγωνισμού που πραγματοποίησε το κυπριακό υπουργείο Άμυνας, η Θέων Αισθητήρες αναδείχτηκε ανάδοχος και υπέγραψε τη σχετική σύμβαση, η οποία αφορά στην προμήθεια συστημάτων νυκτερινής όρασης και θερμικών προϊόντων, που θα χρησιμοποιηθούν από τις κυπριακές Ειδικές Δυνάμεις. 

Επιπλέον, τις σκοπευτικές διόπτρες (ARTEMIS) της Θέων Αισθητήρες επέλεξε ο στρατός της Βραζιλίας. Σε σχετικό διεθνή διαγωνισμό που προκήρυξε το τμήμα προμηθειών του βραζιλιάνικου στρατού, το οποίο εδρεύει στην Ουάσιγκτον, η ελληνική εταιρεία αναδείχθηκε νικήτρια.

H ΘΕΩΝ Αισθητήρες ΑΕΒΕ, μια αμιγώς ελληνική εταιρεία, ιδρύθηκε το 1997 και σήμερα αποτελεί μία από τις τρεις ηγέτιδες εταιρείες στην παγκόσμια αγορά του Night Vision. Με έδρα στην Αθήνα, γραφεία στο Άμπου Ντάμπι και τη Σιγκαπούρη, γραμμή συμπαραγωγής των προϊόντων της στην Αυστραλία, την Ινδία και σύντομα και στην Ινδονησία και συμβάσεις σε 36 χώρες στον κόσμο, η εταιρεία έχει καθιερωθεί ως ένας από τους καλύτερους στον κόσμο κατασκευαστές πρωτότυπου εξοπλισμού και Ηλεκτρο-Οπτικών συστημάτων για εφαρμογές στην Άμυνα και την Ασφάλεια.

Στην πελατειακή βάση της Θέων Αισθητήρες συγκαταλέγονται, εκτός από τους παραπάνω, σώματα επίλεκτα και με ιδιαίτερες απαιτήσεις στις νυχτερινές επιχειρήσεις, όπως οι σουηδικές ένοπλες δυνάμεις, οι γερμανικές ειδικές δυνάμειs KSK, ο βέλγικος στρατός, οι ένοπλες δυνάμεις Αιγύπτου, οι ένοπλες δυνάμεις και η Προεδρική Φρουρά των Αραβικών Εμιράτων, ο Αυστραλιανός Στρατός, ο Χιλιανός Στρατός, ο Στρατός του Πακιστάν, ο Στρατός της Σιγκαπούρης, ο Στρατός του Κατάρ, οι Συνοριοφύλακες του Βασιλείου Σαουδικής Αραβίας, η Αστυνομία της Ιαπωνίας και βέβαια οι Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις. Όλα τα προϊόντα σχεδιάζονται και κατασκευάζονται στις ιδιόκτητες εγκαταστάσεις της εταιρείας στο Κορωπί.