Skip to main content

FF: Καταψηφίστηκε η συμφωνία εξυγίανσης από τους βασικούς μετόχους

Mέσω ειδικού εντολοδόχου θα επιδιώξει η Folli Follie να λάβει πράσινο φως για τη συμφωνία εξυγίανσης αφού στη σημερινή επαναληπτική έκτακτη γενική συνέλευση αυτή καταψηφίστηκε από τους βασικούς μετόχους.

Ενδεικτικά, ο Δημήτρης Κουτσολιούτσος μέσω των πληρεξουσίων δικηγόρων του ανέφερε ότι η πρόταση εξυγίανσης αφενός δεν πληροί τους όρους τους νόμου και αφετέρου το Επιχειρηματικό Σχέδιο που τη συνοδεύει είναι βασισμένο σε πλασματικά στοιχεία που ακόμη και αν υποτεθεί ότι είναι αληθινά, και πάλι η εταιρεία οδηγείται με μαθηματική ακρίβεια στην χρεοκοπία και όσοι εργαζόμενοι έχουν απομείνει στην ανεργία. Κατά τα επιχειρήματά του η Συμφωνία Εξυγίανσης θα πρέπει να απορριφθεί αυτεπαγγέλτως από το δικαστήριο γιατί δεν την έχει αποδεχθεί το 40% των εμπραγμάτως εξασφαλισμένων πιστωτών, και ειδικότερα η Attica Bank που διατηρεί προσημείωση υποθήκης, αλλά και δεν διασφαλίζει τα συμφέροντα του Ελληνικού Δημοσίου και των Ασφαλιστικών Ταμείων.

“Μοναδικός κερδισμένος από τη Συμφωνία Εξυγίανσης είναι το επενδυτικό σχήμα -αγνώστων λοιπών στοιχείων- με το ευφάνταστο όνομα ARENA”, σημειώνει αναφερόμενος στην ενδιάμεση χρηματοδότηση 13 εκατ. ευρώ συμπληρώνοντας ότι παραχωρήθηκε υπερπρονόμιο εξασφάλισης πάνω στα ακίνητα ΜΙΝΙΟΝ και Κορωπίου (αξίας 23,5 εκατ. ευρώ). Ο κ. Κουτσολιούτσος προβάλλει επίσης επιχειρήματα αναφορικά με το πακέτο μετοχών της DUFRY και θεωρεί ότι η συμφωνία δεν περιλαμβάνει οποιαδήποτε δέσμευση των πιστωτών, που θα καταστούν πλέον κάτοχοι του 90% της νέας εταιρείας ότι θα συνεχίσουν την εμπορική δραστηριότητα της επιχείρησης μέσω υποκαταστήματος στην Ελλάδα.