Σταθερή κερδοφορία, σταθερά μερίσματα και σταθερά μηδενικός δανεισμός. Αυτό είναι το τρίπτυχο, με το οποίο πορεύεται ο Τηλέμαχος Κιτσικόπουλος, δηλαδή ο επικεφαλής και βασικός μέτοχος της ΕΛΒΕ, η οποία δραστηριοποιείται στον χώρο των επαγγελματικών ενδυμάτων.
Ο έμπειρος επιχειρηματίας από την Καβάλα βλέπει το τρέχον business plan να αποδίδει καρπούς, την ίδια στιγμή που η στροφή των ευρωπαϊκών κρατών στον κλάδο της άμυνας δείχνει να εξασφαλίζει τη μελλοντική διατήρηση των δυναμικών οικονομικών επιδόσεων, δεδομένης της εστίασης στην παραγωγή στολών για τα μέλη των σωμάτων ασφαλείας.
Τα τελευταία χρόνια, και ιδίως μετά την οικονομική κρίση της περασμένης δεκαετίας, όταν αποφάσισε να «κόψει» την έκθεση στο λιανεμπόριο (κατείχε μερίδιο στα brands Calzedonia και Intimisimi), ο κ. Κιτσικόπουλος επικεντρώνεται κυρίως σε δύο πυλώνες δραστηριοποίησης. Αφενός στην παραγωγή στολών εργασίας και εξοπλισμού ατομικής προστασίας, αφετέρου στις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας.
Και το «στοίχημα» έχει βγει σε μεγάλο βαθμό, αν αναλογιστούμε τις διαδοχικές κερδοφόρες χρήσεις της εισηγμένης. Ελληνική αστυνομία και ελληνικός στρατός, γερμανική αστυνομία και γερμανικός στρατός, ελληνική πυροσβεστική υπηρεσία, μονάδες πολιτικές προστασίας κ.α. συγκαταλέγονται στους βασικούς πελάτες, ενόσω η συστηματική επένδυση στην «πράσινη» ενέργεια φέρνει σημαντικές ποσότητες ρευστότητας στο εταιρικό ταμείο.
Τα αποτελέσματα για τον Τηλέμαχο Κιτσικόπουλο, ο οποίος τρέχει την ΕΛΒΕ από τη δεκαετία του ’80, είναι ορατά δια γυμνού οφθαλμού, όπως μαρτυρούν τα οικονομικά στοιχεία για τη χρήση του 2025.
Κύκλος εργασιών 13,9 εκατ. ευρώ από τις στολές και τις φόρμες εργασίας, κι ακόμη 1,7 εκατ. ευρώ από τις ΑΠΕ. Αυτό σε επίπεδο κερδοφορίας (προ φόρων) μεταφράζεται σε 2,0 και 1,3 εκατ. ευρώ, αντίστοιχα, ενώ μην ξεχνάμε ότι υπάρχει και περίπου μισό εκατομμύριο ευρώ, το οποίο προέρχεται από τα επενδυτικά ακίνητα της εισηγμένης κυρίως στη Βόρεια Ελλάδα.
Φυσικά, δεν είναι όλα ρόδινα. Οι αδυναμίες της ΕΛΒΕ είναι γνωστές στον πρόεδρο και CEO. Μόλις τέσσερις πελάτες αντιστοιχούν στο 56,6% των συνολικών ετήσιων πωλήσεων, γεγονός που διατηρεί σε υψηλά επίπεδα τον κίνδυνο ενός… ατυχήματος.
Την ίδια στιγμή, η μετοχή της εταιρείας στο ταμπλό του Χρηματιστηρίου φαίνεται να «πληρώνει» τη (σχεδόν) μηδενική εξωστρέφεια και τον υψηλό βαθμό συγκέντρωσης του μετοχικού κεφαλαίου, το οποίο σε ποσοστό περίπου 75% βρίσκεται στα χέρια του Τηλέμαχου Κιτσικόπουλου.
Κάπως έτσι δικαιολογείται τόσο η απώλεια της πρόσφατης bull market, όσο και τα ιδιαίτερα «φθηνά» επίπεδα της τρέχουσας αποτίμησης (μόλις 19,8 εκατ. ευρώ με καθαρά κέρδη 3,0 εκατ. ευρώ και ίδια κεφάλαια 20,8 εκατ. ευρώ).
Η CEO που έχει μόνιμα ζημιές τα τελευταία 4 χρόνια – Θα καταφέρει να αποφύγει τα… βράχια;
(Τα παραπάνω αποτελούν προϊόν δημοσιογραφικής έρευνας και δεν συνιστούν προτροπή για αγορά, πώληση ή διακράτηση οποιασδήποτε μετοχής)
Για να εμφανίζονται περισσότερα άρθρα της Ναυτεμπορικής στις αναζητήσεις σας εύκολα και γρήγορα, πρέπει να προσθέσετε το site στις προτιμώμενες πηγές σας. Μπορείτε να το κάνετε πηγαίνοντας εδώ.












