Ήταν λίγο μετά το ξέσπασμα της οικονομικής κρίσης, δηλαδή στις αρχές του 2010, όταν ο Μενέλαος Τασόπουλος αποφάσιζε να αναλάβει την «τύχη» της Παπουτσάνη και να αλλάξει άρδην τη μοίρα της ιστορικής βιομηχανίας, η οποία εκείνη την περίοδο βρισκόταν στο χείλος της χρεοκοπίας.
Τα όσα συμβαίνουν σήμερα δικαιώνουν στον απόλυτο βαθμό την προ-16ετιας κίνηση του διευθύνοντα συμβούλου και βασικού μετόχου της εισηγμένης, ο οποίος βλέπει τους ρυθμούς ανάπτυξης να τρέχουν σε διψήφια επίπεδα και την κερδοφορία να βαίνει σταθερά ανοδικά.
Ο έμπειρος επιχειρηματίας, επικουρούμενος από τον «Διόσκουρο» Γιώργο Γκάτζαρο, έχει καταφέρει κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου να «αναγεννήσει» την Παπουτσάνης σε κάθε επίπεδο. Άλλωστε, μιλάμε για την κορυφαία βιομηχανία σαπουνιού και υγρών καλλυντικών στην Ελλάδα αλλά και για μία από τις μεγαλύτερες σ’ όλη την Ευρώπη.

Τα νούμερα ουδέποτε ψεύδονται: Ο τζίρος άγγιξε τα 80 εκατ. ευρώ στο 12μηνο του 2025 (+21% σε ετήσια βάση), με το 55% να προέρχεται αποκλειστικά από τις εξαγωγές, ενώ σε αντίστοιχους ρυθμούς αναμένεται να «κλειδώσει» και η μεταβολή της καθαρής κερδοφορίας. Μάλιστα, ο Μενέλαος Τασόπουλους δηλώνει αισιόδοξος και για το 2026, προβλέποντας περαιτέρω βελτίωση στα οικονομικά μεγέθη.
Η πρόσφατη απόφαση για διεύρυνση της παραγωγής στο εργοστάσιο της Ριτσώνας, η περαιτέρω διείσδυση στην αγορά των επώνυμων προϊόντων, αλλά και το άνοιγμα σε νέους κλάδους, όπως η οικιακή φροντίδα, φαίνεται ότι λειτουργούν ως βασικό πυλώνα της τρέχουσας ευημερίας.
Μερίσματα… 9 ετών
Μιας ευημερίας, η οποία έχει γεμίσει το ταμείο του CEO (λειτουργικές ροές 5,4 εκατ. ευρώ), με αποτέλεσμα ο τελευταίος να ανανεώνει συνεχώς το «ραντεβού» με τα μερίσματα.
Έτσι, μετά την πρόωρη διανομή των 4 λεπτών/μετοχή τον περασμένο Οκτώβριο, ο Μενέλαος Τασόπουλος ετοιμάζεται να μοιράσει μέσα στους επόμενους μήνες επιπλέον 0,05 ευρώ/μετοχή από τη χρήση του 2025, ενώ σχεδόν δεδομένη θα πρέπει να θεωρείται και η καταβολή έξτρα επιβράβευσης το φθινόπωρο του 2026 από τα κέρδη της τρέχουσας χρήσης.
Εάν όλα αυτά επιβεβαιωθούν στην πράξη, τότε θα μιλάμε για το 9ο συνεχόμενο έτος, κατά τη διάρκεια του οποίου οι μέτοχοι πηγαίνουν… ταμείο.
100 εκατ. ευρώ στο ταμπλό
Όλα αυτά, φυσικά, δεν περνούν απαρατήρητα από το ταμπλό της Λεωφόρου Αθηνών, η οποία έχει «προικίσει» την εταιρεία του Μενέλαου Τασόπουλου με μια χρηματιστηριακή αξία άνω των 100 εκατ. ευρώ.
Το γεγονός δε, ότι μόλις πριν λίγες ημέρες η μετοχή βρισκόταν στα 3,99 ευρώ, τα οποία συνιστούν το καλύτερο επίπεδο όχι μόνο από το «σωτήριον έτος» 2010, αλλά από το 2007, είναι ενδεικτικό της επενδυτική εμπιστοσύνης προς τις προοπτικές της ιστορικής βιομηχανίας.
Ο τραπεζίτης που έκανε… double score – Από τα 5 στα 10 δισ. ευρώ σε μόλις 1,5 χρόνο
(Τα παραπάνω αποτελούν προϊόν δημοσιογραφικής έρευνας και δεν συνιστούν προτροπή για αγορά, πώληση ή διακράτηση οποιασδήποτε μετοχής)
Για να εμφανίζονται περισσότερα άρθρα της Ναυτεμπορικής στις αναζητήσεις σας εύκολα και γρήγορα, πρέπει να προσθέσετε το site στις προτιμώμενες πηγές σας. Μπορείτε να το κάνετε πηγαίνοντας εδώ.












