Skip to main content

Fosun: Στα 141 εκατ. ευρώ αποτιμάται η επένδυση στην FFG – Συσσωρευμένη καθαρή ζημιά 79 εκατ.

Στα 141 εκατ. ευρώ ανήλθε συνολικά η αξία της συμμετοχής της Fosun International στη Folli Follie Group (FFG), η οποία διεγράφη.

Στον ισολογισμό της για το 2018 η Fosun International αναφέρει ότι «ο όμιλος έχει προβεί σε πλήρη πρόβλεψη απομείωσης για την επένδυση στη Folli Follie και η εύλογη αξία που αναγνωρίστηκε ως παθητικό κατά την περίοδο αναφοράς ήταν 141 εκατ. ευρώ ενώ η συσσωρευμένη καθαρή ζημιά ήταν 79 εκατ. ευρώ».

O κινεζικός όμιλος υπενθυμίζει ότι η αρχική επένδυση, από το 2011, ανήλθε σε 86 εκατ. ευρώ και έχει εισπράξει συνολικό μέρισμα 7 εκατ. ευρώ στην πορεία αυτών των ετών με το κέρδος εύλογης αξίας να φθάνει σωρρευτικά τα 55 εκατ. ευρώ έως τις 31/12/2017.  

Υπενθυμίζεται ότι η Fosun εισήλθε στο μετοχικό κεφάλαιο της FFG με ποσοστό 11%, αλλά ενίσχυσε το μερίδιό της στην πορεία του χρόνου. Τελευταία φορά αύξησε τη συμμετοχή της, τον περασμένο Μάιο, σε συνέχεια της κάθετης πτώσης των μετοχών της Folli Follie στον απόηχο της έκθεση της QCM που την κατηγορούσε για πλαστές οικονομικές καταστάσεις, κάτι που επιβεβαίωσε αργότερα με το πόρισμά της η Alvarez & Marsal. Έτσι έφτασε να ελέγχει το 16,37% της εισηγμένης εταιρείας, πριν ανασταλεί η διαπραγμάτευση των μετοχών της.

naftemporiki.gr