Skip to main content

Aθανασόπουλος στο Bloomberg: Πώς ο Κωτσόβολος ανέκαμψε με επενδύσεις αντί περικοπών

Τον τρόπο με τον οποίο ο Κωτσόβολος πέτυχε την ανάκαμψη, μέσω επενδύσεων και όχι μόνο περικοπών κόστους, περιγράφει σε συνέντευξή του στο Bloomberg ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας, Ανδρέας Αθανασόπουλος. 

«Για να αναστρέψουμε τα οικονομικά αποτελέσματα της εταιρείας, έπρεπε είτε να να συρρικνώσουμε όλες τις δραστηριότητες, με την ελπίδα ότι εάν γίνουν πιο μικρές θα είναι και πιο κερδοφόρες ή να επιλέγουμε την ανάπτυξη και νε εξασφαλίσουμε κέρδος από οικονομίες κλίμακας» αναφέρει ο κ. Αθανασόπουλος, προσθέτοντας ότι επελέγη το δεύτερο και απέδωσε. 

Για το οικονομικό έτος, που λήγει τον Απρίλιο, ο Κωτσόβολος, που ανήκει στον όμιλο Dixons, αναμένει κέρδη ύψους 13 εκατ. ευρώ, όταν το 2013 είχε έρθει αντιμέτωπος με ζημίες ύψους 5,2 εκατ. ευρώ. Μάλιστα όπως επισημαίνει από το Bloomberg η ελληνική μονάδα είναι εκείνε με την καλύτερη επίδοση στον όμιλο Dixons, καθώς παρουσιάζει τη μεγαλύτερη αύξηση εσόδων. 

«Εταιρείες, όπως ο Κωτσόβολος, ανακαλύπτουν ότι με τη σωστή στρατηγική είναι δυνατή η παραγωγή κερδών στην Ελλάδα, ακόμη και εάν η οικονομία της χώρας δέχεται ισχυρές πιέσεις, με το ΑΕΠ της να έχει συρρικνωθεί κατά 26% από το 2008 και τον κλάδο λιανικής να έχει συρρικνωθεί κατά 54%» αναφέρει το πρακτορείο. Ο Κωτσόβολος το πέτυχε αυτό επενδύοντας σε προϊόντα και υπηρεσίες, που είναι «κομμένα και ραμμένα» για μία αγορά, στην οποία υπάρχουν ανησυχίες για το κόστος, εξηγεί ο κ. Αθανασόπουλος.

Σημειώνει δε ότι η εταιρεία έχει επιχειρήσει να αξιοποιήσει τις δυνατότητες που προσφέρει η τεχνολογία σε αυτή την κατεύθυνση. 

O Κωτσόβολος έχει τετραπλασιάσει τις επενδύσεις του μεταξύ 2013 και Απρίλιο 2017. Στο τρέχον οικονομικό έτος έχει θέσει σε εφαρμογή πρόσθετο πρόγραμμα επενδύσεων ύψους 4 εκατ. ευρώ. Αν και μείωσε τον αριθμό των καταστημάτων του κατά πέντε, στα 94, ο αριθμός των εργαζομένων του αυξήθηκε κατά περισσότερο από 2.100 στα μέσα του 2017 από 1.700 τρία χρόνια νωρίτερα. 

naftemporiki.gr