Skip to main content

Καπετανάκος: Ο επόμενος CEO που χτυπά το καμπανάκι του Χ.Α.

Noval

Επί προσωπικού: Στις 5 Ιουνίου η εισαγωγή των μετοχών της Noval στο Χρηματιστήριο

Αντίστροφα μετρά ο χρόνος, προκειμένου ο Παναγιώτης Καπετανάκος να καταστεί ο επόμενος CEO εταιρείας ακινήτων, ο οποίος θα χτυπήσει το καμπανάκι του Χρηματιστηρίου Αθηνών, με την έναρξη της διαπραγμάτευσης των μετοχών της Noval Properties να είναι προγραμματισμένη για τις 5 Ιουλίου (θα προηγηθεί αυτήν την εβδομάδα η αρχική δημόσια προσφορά).

Το έμπειρο στέλεχος, το οποίο «τρέχει» τη θυγατρική του Ομίλου Viohalco από το 2019, όταν και ιδρύθηκε η Noval, έχει μια μακρά σταδιοδρομία στον κλάδο του real estate.

Τα ιστορικά υψηλά και το μεγάλο… «πρασίνισμα» της Motor Oil

Ξεκίνησε το 1994 από την Hinduja στο Λονδίνο, το 2001 ήρθε στην Αθήνα για λογαριασμό της Mizuho Corporate Advisory, το 2007 πήρε… μεταγραφή για την Πειραιώς Real Estate, το 2014 «πέρασε» στην Εθνική Πανγαία και το 2016 «γύρισε» στο Λονδίνο, όπου έθεσε υπ’ ευθύνη του την ανάπτυξη και την κατασκευή του Old War Office στο κέντρο της βρετανικής πρωτεύουσας.

Το 2019 ο κ. Καπετανάκος ανέλαβε την τύχη της Noval Properties, η οποία είχε μόλις ιδρυθεί, έχοντας ως προίκα έναν μεγάλο αριθμό ιδιόκτητων ακινήτων. Σήμερα, στο χαρτοφυλάκιο της Noval περιλαμβάνονται περισσότερα από 60 ακίνητα, ενώ το συνολικό επενδυτικό πρόγραμμα ανέρχεται σε 340 εκατ. ευρώ έως τα τέλη της τρέχουσας δεκαετίας.

To βαρύ «πυροβολικό»

Το συγκρότημα γραφείων «The Orbit», το κτήριο γραφείων «Butterfly», το κτήριο του ξενοδοχείου Wyndham Grand Athens, το εμπορικό συγκρότημα River West, το κτήριο της ΙΚΕΑ στον Κηφισό, είναι μερικά από τα «καμάρια» του CEO, ο οποίος μέσα στο επόμενο χρονικό διάστημα φιλοδοξεί να δει την ολοκλήρωση αφενός της mega-επένδυσης στις παλιές εγκαταστάσεις της Viohalco στην οδό Πειραιώς, αφετέρου του εμβληματικού συγκροτήματος γραφείων «The Grid» στο Μαρούσι.

Μετά την εισαγωγή στη Λεωφόρο Αθηνών, ο κ. Καπετανάκος θα διοικεί μια εταιρεία real estate με υψηλή μετοχική διασπορά (η Viohalco θα ελέγχει το 61%) και τεράστιες προοπτικές, χάρη (και) στην προοπτική μείωσης των επιτοκίων.

Ανάμεσα στους μετόχους μερίδιο 1,25% θα διαθέτει η EBRD, λόγω του μετατρέψιμου ομολογιακού δανείου των 10,5 εκατ. ευρώ.

Και μην ξεχνάμε ότι οι νέοι μέτοχοι θα πάνε κατευθείαν… ταμείο, δεδομένου ότι επίκειται η διανομή μερίσματος 3,1 εκατ. ευρώ (εντός Ιουνίου).

Χρηματιστήριο: Ποιες μετοχές έχουν «ανοσία» στο αυστηρότερο free float

(Τα παραπάνω αποτελούν προϊόν δημοσιογραφικής έρευνας και δεν συνιστούν προτροπή για αγορά, πώληση ή διακράτηση οποιασδήποτε μετοχής)