Skip to main content

Quest: Θετικό outlook για το σύνολο του 2024

Στα 40 εκατ. ευρώ οι κεφαλαιακές δαπάνες

Θετικό outlook έδωσε η διοίκηση του ομίλου Quest για το σύνολο της χρήσης του 2024, κάνοντας λόγο για ήπια άνοδο των πωλήσεων και ίδια ή ελαφρώς χαμηλότερη κερδοφορία έναντι του 2023.

Στην Εμπορική Δραστηριότητα (Info Quest Technologies, Quest on Line, iSquare, iStorm, Clima Quest, ΓΕΔ, FoQus, Έπαφος) εκτιμάται ήπια αύξηση των πωλήσεων σε σχέση με το 2023 και εκτιμάται βελτίωση της πορείας των προ φόρων κερδών σε σχέση με το Α’ Τρίμηνο 2024, τα οποία θα κυμανθούν στα ίδια επίπεδα ή ελαφρά χαμηλότερα από 2023, λόγω της πίεσης του μικτού περιθωρίου.

Η ζήτηση υπηρεσιών πληροφορικής (Uni Systems, Intelli Solutions, Team Candi) παραμένει ισχυρή λόγω της πληθώρας έργων ψηφιακού μετασχηματισμού στον δημόσιο αλλά και στον ιδιωτικό τομέα. Για την τρέχουσα οικονομική χρήση οι κεφαλαιακές δαπάνες του ομίλου υπολογίζονται στα 40 εκατ. ευρώ που περιλαμβάνει το σύνολο των δραστηριοτήτων του ομίλου.

Ο όμιλος κατέχει υψηλό μερίδιο αγοράς 40% στο ICΤ, διαθέτει 15 Apple καταστήματα και 5 καταστήματα Xiaomi. Επίσης αριθμεί 120 κέντρα τεχνικής υποστήριξης.