Skip to main content

Huawei: Η επιτάχυνση της «βιομηχανικής ευφυίας» στο επίκεντρο του ICT Roadshow 2024

naftemporiki.gr

Η Huawei παρουσίασε το ICT Roadshow 2024, Accelerate Intelligent ICT, Drive Business Success

Σε 25 ευρωπαϊκές πρωτεύουσες «ταξιδεύει» η Huawei, για να παρουσιάσει το ICT Roadshow 2024, με τίτλο «Accelerate Intelligent ICT, Drive Business Success».

Η σύγκλιση της πράσινης και της ψηφιακής μετάβασης αντιπροσωπεύει δύο βασικές τάσεις που ωθούν τη βιώσιμη ανάπτυξη των ευρωπαϊκών βιομηχανιών. Ως επιχειρησιακός ηγέτης στην παροχή ποιοτικών τεχνολογιών ΤΠΕ, o όμιλος της Huawei επικεντρώνεται στην ενδυνάμωση των πελατών και των συνεργατών ώστε να επιταχύνουν τον ψηφιακό και πράσινο μετασχηματισμό των βιομηχανιών.

Η εταιρεία, ηγέτιδα παγκοσμίως στον τομέα Τεχνολογιών Πληροφορικής & Επικοινωνιών (ΤΠΕ), θα επισκεφθεί 22 χώρες. Ενδεικτικά, σταθμοί αυτού του ταξιδιού είναι οι: Ρουμανία, Σλοβακία, Γαλλία, Ιταλία, Ελβετία, Γερμανία, Λουξεμβούργο, Τουρκία, Φιλανδία, Πολωνία, Βέλγιο, Νορβηγία, Σουηδία, κ.α.

naftemporiki.gr
naftemporiki.gr

Στη χώρα μας, το «Accelerate Intelligent ICT, Drive Business Success» πραγματοποιήθηκε από τις 13 έως τις 16 Μαΐου 2024, στο ΟΑΚΑ, σε μια εξαιρετικά ενδιαφέρουσα παρουσίαση για τις τελευταίες τάσεις στην τεχνολογία.

Οι Smart ΤΠΕ αποτελούντο επόμενο βήμα στην εξέλιξη του κλάδου για την Τεχνητή Νοημοσύνη, καθώς επίσης και για την υποστήριξη νέων εμπειριών και εφαρμογών για την δημιουργία νέων εσόδων.

Η παρουσίαση που έγινε από τον κ. Κωνσταντίνο Κομποχόλη, επικεντρώθηκε στα εξής σημεία: στην εξέλιξη δικτύων και στο εμπορικό κομμάτι, αυτό των υπηρεσιών, υποδομών και service.

Η Huawei σχεδιάζει νέες υπηρεσίες με νέου τύπου τερματικά και νέους τύπους περιεχομένου. Αυτό φυσικά απαιτεί μια αναβάθμιση του δικτύου.

naftemporiki.gr

Eυρύ φάσμα τομέων

Στο φετινό Ευρωπαϊκό ICT Roadshow, η Huawei οι επισκέπτες είχαν τη δυνατότητα να ενημερωθούν για τα νέα προϊόντα και τις «έξυπνες»  λύσεις της,  που μπορούν να χρησιμοποιηθούν από την εκπαίδευση, την ηλεκτρονική διακυβέρνηση, τη χρηματοδότηση, τον τομέα ISP (Internet Service Provider) και την ενέργεια.

Χάρη σε μια διαδραστική έκθεση, με  3D video and XR (μικτή πραγματικότητα), οι επισκέπτες μπορούσαν να ενημερωθούν για τις πιο πρόσφατες καινοτομίες της Huawei που καλύπτουν τον τομέα δικτύων κινητής, των σταθερών ασύρματων δικτύων, του Cloud, της πράσινης ενέργειας και της αποθήκευσης δεδομένων.

Ακόμη παρουσιάστηκαν οι καινοτομίες της εταιρείας για τη νέα σταθερήςασύρματη πρόσβαση (FWA2) με στόχο μιας νέα εμπειρίας στο σπίτι και στις επιχειρήσεις με πρόσβαση σε υπηρεσίες Cloud gaming, 8K video και ταχύτητες έως και 10 Gbps.

Fiber to the Room για σταθερή εμπειρία Gbps 

Επίσης, οι επισκέπτες είχαν την δυνατότητα να γνωρίσουν  την εξέλιξη των τεχνολογιών οπτικής πρόσβασης σε 50GPON και την λύση FTTR (Fiber to the Room) που επιτρέπει στους χρήστες να απολαμβάνουν σταθερή εμπειρία Gbps σε κάθε γωνιά του σπιτιού ανά πάσα στιγμή, με την εύκολη εγκατάσταση βάσει της μοναδικής λύσης διαφανούς οπτικής ίνας.

Το ενδιαφέρον των επισκεπτών προσέλκυσε επίσης και η επίδειξη λύσης για ελεγχόμενη διανομή ηλεκτρικής ενέργειας με τη χρήση εφεδρικών μπαταριών λιθίου.

Ο κ. Νίκος Λάζαρης, Διευθύνων Σύμβουλος, Carrier Networks South East Europe, της Huawei δήλωσε, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωσ: «Είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι που και φέτος η Αθήνα ήταν ένας από τους σταθμούς του Ευρωπαϊκού Roadshow της Huawei, δίνοντάς μας την ευκαιρία να παρουσιάσουμε στους συνεργάτες μας την εξέλιξη των τεχνολογιών με καινοτόμες λύσεις και την χρήση τεχνολογιών Cloud και Τεχνητής Νοημοσύνης (A.I.). Η Huawei Ελλάδος παραμένει πιστή στην δέσμευσή της να παρέχει στους πελάτες και συνεργάτες της τις τελευταίες τεχνολογικές εξελίξεις και υπηρεσίες με σκοπό την πλήρη αξιοποίηση των δικτύων, την ενίσχυση των ψηφιακών υποδομών και την δυνατότητα ανάπτυξης των τηλεπικοινωνιών στην χώρα μας».