Skip to main content

Στο Ταμπλό του Χρηματιστηρίου: Το (επιτέλους) ράλι στην Quest και το 30ευρω στην Coca – Cola

ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ ΣΤΙΓΜΙΟΤΥΠΑ (ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ/ EUROKINISSI)

Στα ενδότερα της αγοράς με τέσσερις ειδήσεις.

Αποκοπή: Χωρίς το δικαίωμα στο υπόλοιπο μέρισμα του 0,61 ευρώ διαπραγματεύεται από σήμερα η μετοχή του ΟΠΑΠ, γεγονός το οποίο αναμένεται να ασκήσει ορισμένες πιέσεις στον τίτλο της εισηγμένης. Η έναρξη της καταβολής, δε, είναι προγραμματισμένη για τις 9 Μαΐου. Ας σημειωθεί ότι η χρηματιστηριακή αξία της εισηγμένης υπολογίζεται στα 6 δισ. ευρώ, με τη διοίκηση να μοιράζει για τη χρήση του 2023 το συνολικό ποσό του 1,85 ευρώ/μετοχή.

Υψηλό έτους: Από τα υψηλά έτους των 6 ευρώ ξεκινά την εβδομάδα η μετοχή της Quest, η οποία στο προηγούμενο 5ήμερο κατέγραψε ένα εντυπωσιακό ράλι της τάξης του 13%, χάρη στην ευρύτερη ευφορία στον κλάδο Πληροφορικής/Τεχνολογίας. Η κεφαλαιοποίηση ανέρχεται πλέον σχεδόν στα 650 εκατ. ευρώ. Παρ’ όλα αυτά, η μετοχή εξακολουθεί να θεωρείται ελκυστική, δεδομένων των αποτιμήσεων στις υπόλοιπες εισηγμένες του κλάδου.

30 ευρώ: Μία ανάσα από τα 30 ευρώ και το υψηλότερο επίπεδο των τελευταίων δύο ετών απέχει πλέον η μετοχή της Coca – Cola, η οποία διαπραγματεύεται στα 29,9 ευρώ. Οι εν λόγω αντιστάσεις έχουν ταλαιπωρήσει αρκετά την εισηγμένη, η οποία καλείται να βρει τα απαιτούμενα στηρίγματα, προκειμένου να υπερβεί το κρίσιμο σημείο, σηματοδοτώντας την πλήρη επιστροφή στα προ-πολέμου επίπεδα.

Υψηλά 8ετίας: Διαδοχικά υψηλά 8ετίας καταρρίπτει η μετοχή της Εθνικής Τράπεζας, η οποία έχει αισίως φθάσει στα 7,7 ευρώ. Πρόκειται για ένα επίπεδο, το οποίο αγνοούταν από τα τέλη του 2015 και τον τελευταίο γύρο ανακεφαλαιοποίησης της τράπεζας. Κάπως έτσι, η χρηματιστηριακή αξία της ΕΤΕ ανέρχεται πλέον στα 7 δισ. ευρώ, αποτελώντας την 3η μεγαλύτερη εισηγμένη στο ταμπλό.

(Τα παραπάνω αποτελούν προϊόν δημοσιογραφικής έρευνας και δεν συνιστούν προτροπή για αγορά, πώληση ή διακράτηση οποιασδήποτε μετοχής)