Skip to main content

Στο Ταμπλό του Χρηματιστηρίου: Οι χαμηλές πτήσεις της Fourlis και η… τελευταία των blue chips

Χρηματιστήριο Αθηνών/Intime News

Στα ενδότερα της αγοράς με 4 ειδήσεις.

Ανακοινώσεις: Την Τετάρτη (17/4) θα λάβει χώρα η δημοσίευση των οικονομικών αποτελεσμάτων της Lamda Development, ενώ την επόμενη ημέρα (18/4) είναι προγραμματισμένη η ενημέρωση των αναλυτών και των επενδυτών από τη διοίκηση. Αναμφίβολα το project στο Ελληνικό θα βρεθεί εκ νέου στο επίκεντρο της προσοχής, με την πρόοδο του έργου να είναι ορατή… ακόμη και στους οδηγούς της Ποσειδώνος.

-5%: Στις στηρίξεις των 4 ευρώ έχει επιστρέψει η μετοχή της Fourlis, η οποία μέσα στο τελευταίο 30ήμερο χάνει περίπου 5%. Από τις αρχές του 2024, άλλωστε, η εισηγμένη παρουσιάζει μια παρατεταμένη συσσώρευση, με αποτέλεσμα να απέχει παρασάγγας από τα περσινά υψηλά 4ετίας των 5 ευρώ. Η κεφαλαιοποίηση της εταιρείας, δε, έχει αναδιπλωθεί στα επίπεδα των 210 εκατ. ευρώ.

400 εκατ. ευρώ: Να επιβεβαιώσει τις υψηλές προσδοκίες των επενδυτών καλείται η Κρι Κρι, η οποία αύριο (16/4) παρουσιάζει τα οικονομικά μεγέθη του 2023. Οι εκτιμήσεις κάνουν λόγο για σημαντική αύξηση της κερδοφορίας, κάτι το οποίο αποτυπώνεται και στο μέχρι στιγμής φετινό ράλι της μετοχής (+18%). Το αποτέλεσμα είναι η εισηγμένη να απέχει ορισμένα εκατομμύρια από το ψυχολογικό όριο των 400 εκατ. ευρώ σε όρους χρηματιστηριακής αξίας.

Πιέσεις: Υπό κλοιό πωλητών βρίσκεται τελευταία η μετοχή της Quest Συμμετοχών, η οποία μέσα στο προηγούμενο τριήμερο εμφάνισε σωρευτικές απώλειες άνω του 6,5%. Κάπως έτσι, η εισηγμένη βρίσκεται μία «ανάσα» από τα χαμηλά έτους των 5,10 ευρώ, απέχοντας τουλάχιστον -15% από τα υψηλά έτους των 6,25 ευρώ. Κι αυτό, ενόσω η κεφαλαιοποίηση έχει διολισθήσει στα 560 εκατ. ευρώ, κατέχοντας την τελευταία θέση στα blue chips.

(Τα παραπάνω αποτελούν προϊόν δημοσιογραφικής έρευνας και δεν συνιστούν προτροπή για αγορά, πώληση ή διακράτηση οποιασδήποτε μετοχής)