Skip to main content

Ν. Σταθόπουλος (BC Partners): Το ενδιαφέρον για τη Nova είναι ήδη μεγάλο

ΒΑΣΙΛΗΣ ΜΑΡΟΥΚΑΣ / EUROKINISSI

Στην αρχή της διαδικασίας και χωρίς να υπάρχει συζήτηση με κάποιον ενδιαφερόμενο

Πρόσκληση για την υπογραφή Non Disclosure Agreement (NDA) σε 30 υποψήφιους επενδυτές ανά τον κόσμο έχουν αποστείλει πριν μια εβδομάδα για την πώληση της United Group (UG) – μητρική της Nova, οι Morgan Stanley και JP Morgan, για λογαριασμό της BC Partners.

Το αποκάλυψε πριν λίγη ώρα ο Νίκος Σταθόπουλος στο Φόρουμ των Δελφών, διευκρινίζοντας ωστόσο ότι δεν έχει υπογραφεί μέχρι στιγμής κανένα NDA.

Όπως είπε, υπάρχει το ενδεχόμενο οι εταιρείες της UG να πουληθούν ξεχωριστά και όχι όλες μαζί ως όμιλος, ενώ σημείωσε ότι από όλες τις εταιρείες, όπως αντιλαμβάνεται, το μεγαλύτερο ενδιαφέρον συγκεντρώνει η Nova.

Ο κ. Σταθόπουλος σημείωσε ότι δεν έχει γίνει αποδέκτης ενδιαφέροντος του αμερικάνικου επενδυτικού κεφαλαίου CVC, ενώ άφησε να εννοηθεί πως για την πώληση της Nova, η οποία αποτελεί το τελευταίο απόκτημα της BC Partners, δεν υπάρχει βιασύνη, μιας και είναι στην κατοχή του επενδυτικού κεφαλαίου μόλις τα τελευταία 2 με 2,5 χρόνια.

Τα παραπάνω συμπληρώνουν τα όσα έχει γράψει η «Ν» σήμερα, με βάση πληροφορίες από τα όσα είπε ο επικεφαλής της BC Partners στα στελέχη της Nova προχθές για το μέλλει γενέσθαι με την πώληση της UG και της Nova.

Ο ίδιος, απαντώντας σε ερωτήσεις, ανέφερε ότι η BC Partners έχει επενδύσει τα τελευταία 18 χρόνια πάνω από 6 δισ. στην Ελλάδα και σήμερα διατηρεί 3 επενδύσεις, στις τηλεπικοινωνίες με τη Nova, το Pet City (προϊόντα για ζώα συντροφιάς) το Μητροπολιτικό Κολέγιο και τα ΙΕΚ Ακμή. Όπως είπε, και οι τρεις αυτοί φορείς έχουν τζίρο πάνω 1 δισ. και 4.000 εργαζόμενους.

Σχετικά με τους τομείς που ενδιαφέρουν τη BC Partners να επενδύσει περαιτέρω στην Ελλάδα. σημείωσε ότι αυτοί είναι όσοι έχουν εξαγωγικό χαρακτήρα, μίλησε για τον κλάδο των τροφίμων και της τεχνολογίας, αλλά και για την προοπτική της δημιουργίας μη κερδοσκοπικών πανεπιστημίων.