Skip to main content

Intralot: Ανάληψη νέων διεθνών συμβολαίων μέχρι το τέλος Μαΐου 2024

Έμφαση στις αγορές των ΗΠΑ, Βραζιλίας, Αυστραλίας

Σε περίοδο έντονης επιχειρηματικής δραστηριότητας με συμμετοχή σε μεγάλους διεθνείς διαγωνισμούς και τη διεκδίκηση νέων συμβολαίων βρίσκεται ο όμιλος Intralot.

Όπως τόνισε η διοίκηση, κατά την ενημέρωση των αναλυτών, η εταιρεία διεκδικεί σημαντικά projects από διαγωνισμούς που βρίσκονται σε εξέλιξη, με χρονικό ορίζοντα τα τέλη Μαΐου 2024, με έμφαση στις αγορές τυχερών παιγνίων των ΗΠΑ, της Βραζιλίας και της Αυστραλίας και Καναδά.

Αγορές που διαθέτουν ισχυρό μέγεθος καθώς και υψηλό δείκτη δυσκολίας αλλά και ανάπτυξης. Ειδικότερα στις ΗΠΑ συμμετέχει σε διαγωνισμούς στις Βόρεια Ντακότα, Μινεσότα, Ουισκόνσιν, Οχάιο. Κατά κύριο λόγο πρόκειται για συμβόλαια τεχνολογίας του κλάδου των τυχερών παιγνίων, τομέας στον οποίο η Ιntralot είχε άνοδο και το 2023.

Το μεγαλύτερο μέρος του κύκλου εργασιών το 2023 προήλθε από την αγορά των ΗΠΑ (57,6%), στην Ευρώπη αντιστοιχεί το 17,3% και ποσοστό 25,1% αντιστοιχεί στην επιχειρηματική δραστηριότητα στον υπόλοιπο κόσμο.

Αναφορικά με την αγορά στην Αργεντινή, η διοίκηση της εισηγμένης εταιρείας επεσήμανε πως τα χαμηλότερα έσοδα στην Αργεντινή είναι αποτέλεσμα έπειτα από τις πρόσφατες οικονομικές μεταρρυθμίσεις στην χώρα και την απόφαση της νέας κυβέρνησης να προβεί σε υποτίμηση του πέσο πάνω από 50% τον τελευταίο μήνα του έτους. Σε τοπικό νόμισμα, τα αποτελέσματα παρουσίασαν αύξηση 194,8% σε ετήσια βάση.

Στην Τουρκία το πλεόνασμα που προέκυψε από τις δραστηριότητες στην τοπική αγορά (€+21,2 εκατ. ή +71,5%) οφείλεται λόγω της βελτιωμένης επίδοσης της Bilyoner, που ευνοήθηκε από την ανάπτυξη της online αγοράς. Κατά το δωδεκάμηνο του 2023, η τοπική αγορά Αθλητικού Στοιχηματισμού επεκτάθηκε σχεδόν κατά 1,9 φορές σε ετήσια βάση. Η επίδοση σε όρους Ευρώ αντισταθμίστηκε εν μέρει από την υποτίμηση της Τουρκικής λίρας (+63,6% ανατίμηση του Ευρώ σε σχέση με την περασμένη χρονιά). Αξιοσημείωτη είναι η επίδοση της δραστηριότητας της εισηγμένης στο Μαρόκο και την Κροατία.

Ιδιαίτερη έμφαση στο περιθώριο EBITDΑ

Αναφορικά με τα οικονομικά στοιχεία της εισηγμένης ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στο περιθώριο EBITDΑ επί των πωλήσεων που σε ετήσια βάση ανήλθε στο 35,6% από 31,3%, σημειώνοντας αύξηση της τάξεως των 4,3pps σε σχέση με το δωδεκάμηνο του 2022. Επίσης Οι Λειτουργικές Ταμειακές Ροές για το δωδεκάμηνο του 2023 διαμορφώθηκαν στα €112,5 εκατ., αυξημένες σημαντικά κατά €16,2 εκατ. σε σύγκριση με €96,3 εκατ. το δωδεκάμηνο του 2022, ως αποτέλεσμα της βελτίωσης του EBITDA, της θετικής μεταβολής στο κεφάλαιο κίνησης και στις χαμηλότερες πληρωμές φόρων.

Να σημειωθεί ότι ο όμιλος Intralot δραστηριοποιείται στον τομέα της ανάπτυξης και παροχής υπηρεσιών τεχνολογίας για την αγορά ψηφιακών και μη τυχερών παιχνιδιών, με κύρια έμφαση τα παιχνίδια λοταρίας καθώς και τα παιχνίδια αθλητικού στοιχηματισμού. Λειτουργεί τόσο ως προμηθευτής λύσεων υλικού

(hardware) και λογισμικού (software), όσο και ως διοργανωτής τυχερών παιχνιδιών σε 39 κράτη και πολιτείες του κόσμου με ρυθμισμένη αγορά (ανεπτυγμένες και αναπτυσσόμενες αγορές) μέσω 50 ενεργών συμβολαίων με το ποσοστό ανανέωσης αυτών να ανέρχεται περίπου σε 89% (από το 2006 έως το 2023), και διαθέτοντας περίπου 300.000 τερματικά παγκοσμίως