Skip to main content

Αλ. Νούσιας στο Naftemporiki TV: «Θέλουμε στα επόμενα 5 χρόνια να στηρίξουμε 100 νεοφυείς επιχειρήσεις»

Ο Managing Director, Envolve Entrepreneurship, στο κανάλι της Ναυτεμπορικής

Για τα επιτεύγματα του ελληνικού οικοσυστήματος καινοτομίας αλλά και για το πρόγραμμα ENVOLVEXL, μίλησε ο Managing Director, Envolve Entrepreneurship, Αλέξανδρος Νούσιας, στην εκπομπή «In Business» με τη Μαρία Σμιλίδου και τον Παύλο Πανταζόπουλο, στο κανάλι της Ναυτεμπορικής.

Ο κ. Αλέξανδρος Νούσιας, έκανε λόγο για 37 εταιρείες οι οποίες «έχουν στηριχθεί και δραστηριοποιούνται σε 20 διαφορετικούς κλάδους της οικονομίας, οι οποίες πέρα από χρηματοδότηση και υποστήριξη που έχουν λάβει, έχουν καταφέρει να προσεγγίσουν επενδυτικό ενδιαφέρον και από άλλους ομίλους οργανισμούς και funds».

«Με ένα λιθαράκι προσπαθούμε όλα αυτά τα χρόνια να στηρίξουμε το οικοσύστημα καινοτομίας»

Ενώ συνέχισε λέγοντας ότι «πέρα από τη δική μας χρηματοδότηση με 6 εκατ. ευρώ, έχουν καταφέρει να σηκώσουν από την αγορά πάνω από 320 εκατ. ευρώ φτάνοντας μια αποτίμηση που αγγίζει το 1 δισεκατομμύριο. Εμείς με ένα λιθαράκι προσπαθούμε όλα αυτά τα χρόνια να στηρίξουμε το οικοσύστημα καινοτομίας και πέρα από τα οικονομικά νούμερα είναι και πάνω από 2.000 θέσεις εργασίας που έχουν ανοίξει».

Για την εμβέλεια των start-ups εκτός συνόρων ο κ. Νούσιας σχολίασε πως αυτό είναι το ζητούμενο, αφού «η εξωστρέφεια είναι κλειδί για την επιτυχία τους, αλλά και για την επιτυχία της ελληνικής οικονομίας».

«Θέλουμε στα επόμενα 5 χρόνια να στηρίξουμε 100 νεοφυείς επιχειρήσεις»

Για τους στόχους του προγράμματος ο κ. Νούσιας εξήγησε ότι «είναι ένα πρόγραμμα που θέλουμε στα επόμενα 5 χρόνια να στηρίξουμε 100 νεοφυείς επιχειρήσεις οι οποίες ανάλογα με το προϊόν, ή την υπηρεσία την οποία προσφέρουν στην αγορά, θα συμβάλλουν και στη μετατροπή με την αλλαγή της οικονομίας προς μία πιο βιώσιμη κατεύθυνση ή προς μια πιο ψηφιακή οικονομία».

«Η χρηματοδότηση η δική μας ναι μεν γίνεται με όρους επένδυσης, ωστόσο όλα αυτά τα χρήματα, οι 265.000€ ετησίως που προσφέρουμε στις top στις κορυφαίες 5 ομάδες, εφόσον τα πράγματα πάνε καλά και βγούμε, αποεπενδύσουμε από κάποιες από αυτές τις εταιρείες, όλα αυτά τα χρήματα πέφτουν πάλι στο οικοσύστημα», κατέληξε.