Skip to main content

doValue: Δημιουργία πρωτοποριακού Κέντρου Χρηματοοικονομικής Υπευθυνότητας

Φωτ. αρχείου

Με την επωνυμία «doResponsible Financial Center»

Η doValue, αναγνωρίζοντας τη σημασία της συμμετοχής της  στο χρηματοπιστωτικό σύστημα, επιδιώκει να ενεργεί επαγγελματικά, με υπευθυνότητα και σύνεση στις σχέσεις με τους εργαζόμενους, τους επενδυτές, τους οφειλέτες και την κοινωνία.

Στο πλαίσιο αυτό αναλαμβάνει δράσεις Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης και έχει εκπονήσει το Πρόγραμμα #Αξίες Ζωής, το οποίο εμπλουτίζεται με τη δημιουργία ενός πρωτοποριακού Κέντρου Χρηματοοικονομικής Υπευθυνότητας.

Το Κέντρο Χρηματοοικονομικής Υπευθυνότητας (με την επωνυμία «doResponsible Financial Center») θα δημιουργηθεί σε συνεργασία με το Εργαστήριο Χρηματοοικονομικής του Τμήματος Οργάνωσης και Διοίκησης Επιχειρήσεων του Πανεπιστημίου Πειραιώς, υπό την επιστημονική επιμέλεια του Καθηγητή Χρηματοοικονομικής του Πανεπιστημίου Πειραιώς Νικόλαου Δ. Φίλιππα. Απευθύνεται σε νέους 18-25 ετών, κυρίως φοιτητές ανεξαρτήτως κλάδου σπουδών, με στόχο την ευρύτερη χρηματοοικονομική ενδυνάμωσή τους, ώστε να  αποκτήσουν χρηματοοικονομικές γνώσεις που θα τους βοηθήσουν στο μέλλον να επιτυγχάνουν τους οικονομικούς στόχους τους με ένα βιώσιμο τρόπο.

Το Κέντρο Χρηματοοικονομικής Υπευθυνότητας θα εστιάζει σε δύο πυλώνες: 1. Εκπαίδευση και 2. Ενημέρωση.

Στον πρώτο πυλώνα, αυτόν της Εκπαίδευσης, θα υλοποιηθούν μέσα στο έτος σεμινάρια E-Learning 30-50 ατόμων διάρκειας 2μηνών (16-20 ώρες) με θέμα “Χρηματοοικονομικός Αλφαβητισμός και Χρηματοοικονομική Υπευθυνότητα”.  Με την ολοκλήρωση, οι συμμετέχοντες θα λαμβάνουν Βεβαίωση Επιτυχούς Παρακολούθησης από το Κέντρο Επιμόρφωσης και δια Βίου Μάθησης  του Πανεπιστημίου Πειραιά και το Κέντρο Χρηματοοικονομικής Υπευθυνότητας doValue. Με στόχο την περαιτέρω διάχυση της χρηματοοικονομικής πληροφόρησης και της εκπαίδευσης των νέων θα πραγματοποιηθούν και μεμονωμένες θεματικές διαλέξεις.

Στον πυλώνα της Ενημέρωσης, προβλέπεται η δημιουργία πρωτότυπου ψηφιακού υλικού ενταγμένου σε μια  τριμηνιαία έκδοση με 4 θεματικές ενότητες:

1. Χρηματοοικονομικός Αλφαβητισμός
2. Χρηματοοικονομική Υπευθυνότητα
3. Χρηματοοικονομική Υγεία και Ευημερία
4. Αποταμίευση