Skip to main content

ΟΠΑΠ Forward: Ξεκινά ο 6ος κύκλος του προγράμματος – Συμμετοχή 13 επιχειρήσεων

Η δράση ΟΠΑΠ Forward μέχρι στιγμής έχει στηρίξει 68 δυναμικές, μικρομεσαίες επιχειρήσεις, από ανταγωνιστικούς και εξωστρεφείς κλάδους της ελληνικής οικονομίας

Με τη συμμετοχή 13 εταιρειών ξεκινά ο 6ος κύκλος του προγράμματος ΟΠΑΠ Forward. Οι εταιρείες που συμμετέχουν στον νέο κύκλο του προγράμματος προέρχονται από ένα ευρύ οικονομικό φάσμα και από όλη την Ελλάδα.

Συγκεκριμένα πρόκειται για την AgroApps, η εταιρεία ιδρύθηκε το 2015 στη Θεσσαλονίκη, με εξειδίκευση την ανάπτυξη βιώσιμων ψηφιακών λύσεων για τον αγροτικό τομέα. Τη Fresh Line, ελληνική παραγωγική εταιρεία που δραστηριοποιείται στο χώρο του φυσικού καλλυντικού από το 1992. Την Κύκνος, ελληνική εταιρία κονσερβών, που μετρά 108 χρόνια ζωής. Την Ideal Bikes, ελληνική βιομηχανία ποδηλάτων που εδρεύει στην Πάτρα. Την εταιρεία παραγωγής τροφίμων από το Κιλκίς, Οι Γουμένισσες. Την εταιρεία χειροποίητων κοσμημάτων Prigipo. Την Callista, που είναι εταιρεία κατασκευής γυναικείων τσαντών. Τη Nutree, εταιρεία που δραστηριοποιείται στην παραγωγή προϊόντων υγιεινής διατροφής.

Επίσης στον 6ο κύκλο του προγράμματος συμμετέχουν η Unismak από το Κιλκίς εταιρεία παραγωγής σνακ, η Αρχειοθήκη εταιρεία τεχνολογίας, η Softweb εταιρεία τεχνολογίας από τη Θεσσαλονίκη, η Dadakarides από τη Θεσσαλονίκη, εταιρεία επεξεργασίας θαλασσινού αλατιού και παραγωγής προϊόντων άλατος για σύγχρονες βιομηχανίες, επιχειρήσεις, διοικητικούς τομείς και οργανισμούς και η SKAG, εταιρεία γραφικής ύλης και τετραδίων. .

Οι νέες εταιρείες του προγράμματος ΟΠΑΠ Forward, που υλοποιείται σε συνεργασία με τον διεθνή μη κερδοσκοπικό οργανισμό στήριξης της επιχειρηματικότητας Endeavor Greece, ανακοινώθηκαν σε ειδική εκδήλωση. Σύμφωνα με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο του ΟΠΑΠ, Jan Karas, ο Οργανισμός συνεχίζει τη στήριξη στο ελληνικό επιχειρείν, με στόχο τη δημιουργία, την ανάπτυξη, την καινοτομία, τις νέες ευκαιρίες και τη δημιουργία χιλιάδων νέων θέσεων εργασίας.

Η δράση ΟΠΑΠ Forward μέχρι στιγμής έχει στηρίξει 68 δυναμικές, μικρομεσαίες επιχειρήσεις, από ανταγωνιστικούς και εξωστρεφείς κλάδους της ελληνικής οικονομίας. Οι εταιρείες που έχουν συμμετάσχει μέχρι σήμερα, έχουν δημιουργήσει 2.847 νέες άμεσες θέσεις εργασίας, ενώ υποστηρίζουν περισσότερες από 23.000 έμμεσες θέσεις εργασίας, μέσω των συνεργασιών τους στην αγορά. Παράλληλα, έχουν αυξήσει τον τζίρο τους κατά 470 εκατομμύρια ευρώ συνολικά. Η σειρά υπηρεσιών, την οποία παρέχει το ΟΠΑΠ Forward στις συμμετέχουσες επιχειρήσεις περιλαμβάνει ολοκληρωμένη καθοδήγηση μέσω ενός δικτύου επιχειρηματιών και υψηλόβαθμων στελεχών της αγοράς, Εκπαιδευτικά σεμινάρια σε τομείς όπως η

στρατηγική, η διαχείριση οικονομικών και ανθρώπινου δυναμικού, το marketing και οι πωλήσεις, το branding και η επικοινωνία, Πρόσβαση σε χρηματοδοτικά εργαλεία μέσα από ένα δίκτυο επενδυτών και τραπεζικών ιδρυμάτων, Πρόσβαση σε διεθνείς αγορές, για την περαιτέρω επέκταση της δραστηριότητάς τους, Δράσεις δικτύωσης με επιχειρηματίες από την Ελλάδα και το εξωτερικό.

Όπως τόνισε ο Αναπληρωτής Διευθύνων Σύμβουλος του ΟΠΑΠ, Οδυσσέας Χριστοφόρου, στόχος του προγράμματος είναι οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις που εντάσσονται σε αυτό αποκτήσουν τα απαραίτητα εφόδια για να βελτιώσουν τις οικονομικές επιδόσεις τους, να αυξήσουν το ανθρώπινο δυναμικό τους, να δικτυωθούν και να διευρύνουν το πελατολόγιό τους στις αγορές του εξωτερικού. Από την πλευρά του ο Μάρκος Βερέμης, Ιδρυτικός Partner της Big Pi Ventures και Μέλος του Δ.Σ. της Endeavor Greece, επεσήμανε την ποιότητα των εταιρειών που συμμετέχουν στο πρόγραμμα του ΟΠΑΠ, γεγονός που αποτελεί, όπως είπε χαρακτηριστικά, τον καλύτερο δείκτη πιστοποίησης της ελληνικής οικονομίας.

Παράλληλα τόνισε τον καταλυτικό ρόλο που έχει για την επιχειρηματική ανάπτυξη η σημασία της απώλειας του αρχικού ελέγχου ως βασικό στάδιο ανοδικής πορείας και εξέλιξης μιας επιχείρησης, η αυθάδεια που πρέπει να έχει ένας επιχειρηματίας προκειμένου να τολμήσει να βγει στη διεθνή αγορά, η στενή επαφή που πρέπει να διατηρεί ένας επιχειρηματίας με τους πελάτες, μιας και είναι εκείνοι που μπορούν να οδηγήσουν στο επόμενο δημιουργικό στάδιο των προϊόντων και των υπηρεσιών που διαθέτει μια επιχείρηση.

Να σημειωθεί ότι στο πλαίσιο της εκδήλωσης της παρουσίασης του 6ου κύκλου ΟΠΑΠ Forward βραβεύθηκαν οι εταιρείες του προγράμματος που έχουν ξεχωρίσει για τις επιδόσεις τους, καθώς και συμμετέχοντες σε καίριες δράσεις των προηγούμενων κύκλων του προγράμματος. Συγκεκριμένα το βραβείο για τη δημιουργία θέσεων εργασίας πήρε η εταιρεία Lariplast, το βραβείο ταχύτερης ανάπτυξης απέσπασε η εταιρεία Βιοζωκάτ. Ως κορυφαία εξαγωγική εταιρεία διακρίθηκε η Vitex. Για την ενεργή συμμετοχή της στο πρόγραμμα βραβεύτηκε η εταιρεία Άννα Μαρία Μαζαράκη. Για την προσφορά του στο πρόγραμμα Forward διακρίθηκε ο Αρμόδιος Γιαννίδης της Vitex. Το βραβείο Κορυφαίου Μέντορα πήρε η κ. Ελένη Μπαθιανάκη και το βραβείο Επιχειρηματικής Αριστείας έλαβε η Vitex.