Skip to main content

Το Ταμπλό του Χρηματιστήριο: Με το «δεξί» το ομόλογο της Intralot, το ράλι στην εισηγμένη από τον Έβρο

Χρηματιστήριο Αθηνών/Intime News

Στα ενδότερα της αγοράς με 4 ειδήσεις

Στις παρυφές των 7 ευρώ: «Φρένο» στο σερί των επτά αρνητικών συνεδριάσεων έβαλε η μετοχή της Cenergy, η οποία χθες κατέγραψε τη μεγαλύτερη ημερήσια άνοδο από τις 27 Οκτωβρίου. Κάπως έτσι, κατάφερε να επανέλθει στις παρυφές των 7 ευρώ, «ψαλιδίζοντας» τις φετινές απώλειες στο -2,3%. Στο 1,3 δισ. ευρώ ανέρχεται πλέον η κεφαλαιοποίησή της.

Με το… δεξί: «Πρεμιέρα» έκανε το 5ετές ομόλογο της Intralot, το οποίο στην πρώτη ημέρα διαπραγμάτευσης ενισχύθηκε κατά 0,15% και έκλεισε στο 100,1499. Μάλιστα, κατά τη διάρκεια της ημέρας, η συνολική αξία των πράξεων ξεπέρασε τα 441.000 ευρώ. Ας σημειωθεί ότι πρόκειται για το 22ο διαπραγματεύσιμο ομόλογο στην αγορά της Αθήνας.

Απώλειες 12%: Συνεχίζονται οι απώλειες για τη μετοχή του ΑΒΑΞ, o οποίος από τις αρχές του 2024 χάνει σχεδόν 12%. Το αποτέλεσμα είναι η κεφαλαιοποίηση της κατασκευαστικής να έχει περιοριστεί κάτω των 250 εκατ. ευρώ. Πάντως, η πτώση εν μέρει εξηγείται από το περσινό ισχυρό ράλι, το οποίο οδήγησε τη μετοχή σε υπερδιπλάσια επίπεδα σε σχέση με το 2022.

Το βλέμμα στα κέρδη: Ράλι της τάξης του 15% εμφάνισε χθες η μετοχή της Εβροφάρμα, η οποία είχε ημερήσια εμπορευσιμότητα σχεδόν 2%. Είναι ενδεικτικό ότι ο τζίρος υπερέβη τα 435.000 ευρώ, κάτι το οποίο αντιστοιχεί στο 1.461% του μέσου ημερήσιου τζίρου για το 2024. Στις 29 Μαρτίου θα ανακοινωθούν τα οικονομικά μεγέθη του 2023, με τους αναλυτές να αναμένουν αισθητή βελτίωση της κερδοφορίας.

(Τα παραπάνω αποτελούν προϊόν δημοσιογραφικής έρευνας και δεν συνιστούν προτροπή για αγορά, πώληση ή διακράτηση οποιασδήποτε μετοχής)