Skip to main content

Body Shop: Δεν επηρεάζεται η Ελλάδα ως franchise από την αναδιάρθρωση στη Βρετανία

Λειτουργεί ως αυτόνομη επιχείρηση

Δεν επηρεάζεται η Ελλάδα και οι χώρες που λειτουργεί η The Body Shop ως franchise, επισημαίνει η εταιρεία, μετά και την ανακοίνωση από τους διαχειριστές της The Body Shop International Limited, μια σειρά μέτρων για το επιχειρησιακό σχέδιο αναδιάρθρωσης για τις επιχειρήσεις της Μεγάλης Βρετανίας.

Όπως τονίζεται οι Global Head Franchise Partners της εταιρείας όπως είναι η Ελλάδα και πλήθος άλλων χωρών που λειτουργούν στο πλαίσιο της franchise συνεργασίας, δεν επηρεάζονται από τις εξελίξεις αυτές καθώς λειτουργούν ως αυτόνομες επιχειρήσεις. Τα 33 καταστήματα σε όλη την ελληνική αγορά και το ηλεκτρονικό κατάστημα www.thebodyshop.gr λειτουργούν κανονικά με αναπτυξιακή μάλιστα τροχιά, προσφέροντας προϊόντα περιποίησης και ομορφιάς.

Τα μέτρα που ανακοινώθηκαν αφορούν τη μείωση αριθμού καταστημάτων στη Μεγάλη Βρετανία. Ως άμεσο βήμα, επτά καταστήματα έκλεισαν εχθές (Τρίτη 20 Φεβρουαρίου), ενώ θα ακολουθήσουν και άλλα κλεισίματα καταστημάτων. Αναμένεται ότι με την ολοκλήρωση της αναδιάρθρωσης, σχεδόν τα μισά καταστήματα στο Ηνωμένο Βασίλειο θα κλείσουν. Αυτή τη στιγμή λειτουργούν 198 καταστήματα.

Παράλληλα ακολούθησε μείωση προσωπικού στα κεντρικά γραφεία στη Μεγάλη Βρετανία. Μετά την πώληση των company επιχειρήσεων στην κεντρική Ευρώπη και μέρη της Ασίας, η The Body Shop θα αναδιαρθρώσει επίσης το προσωπικό και τους ρόλους στα κεντρικά της γραφεία που εδρεύουν στη Μεγάλη Βρετανία.

Body Shop Ελλάδας: Δεν επηρεάζεται η δραστηριότητα από τις εξελίξεις στην ιδιοκτήτρια εταιρεία στη Μεγάλη Βρετανία

Ο αριθμός των εργαζομένων στα κεντρικά γραφεία αναμένεται να μειωθεί κατά περίπου 40%, δηλαδή σταδιακά θα παραμείνουν γύρω στους 400 εργαζόμενους πλήρους απασχόλησης. Όπως τονίζεται πρόκειται για «ένα ζωτικό βήμα για τη μεταμόρφωση της εταιρείας κεντρικά και σχεδιάστηκε για να διασφαλίσει τα θεμέλια για τη βιωσιμότητα της εταιρείας στον πυρήνα της»