Skip to main content

Intralot: Το εταιρικό ομόλογο και η στρατηγική εξωστρέφειας

Δημόσια προσφορά ομολογιών έως 130 εκατ. από σήμερα

Στροφή προς ένα μοντέλο με υψηλότερο περιθώριο κέρδους, με περιθώριο EBITDA περίπου 36,6% για τη δωδεκάμηνη περίοδο που έληξε το εννεάμηνο 2023 από περίπου 31% στο τέλος του 2022, με εστίαση σε B2B, τεχνολογικές συμβάσεις, τομέα λαχείων και αναπτυγμένες αγορές πραγματοποιεί η Intralot.

Στόχος της εταιρείας είναι η δημιουργία ενός ισχυρού επιχειρηματικού μεγέθους που θα μπορεί να εξασφαλίσει κεφάλαια για τη σύναψη μεγάλων συμβολαίων στη διεθνή αγορά των τυχερών παιχνιδιών όπου δραστηριοποιείται με έμφαση τις ΗΠΑ, όπου υπάρχει η προοπτική διεκδίκησης σημαντικού αριθμού νέων έργων.

Διατηρεί 14 ενεργές συμβάσεις στη Β. Αμερική (11 πολιτείες στις ΗΠΑ & 1 στον Καναδά) και 36 συμβάσεις σε 27 αγορές στον υπόλοιπο κόσμο, σε χώρες όπως η Ολλανδία, η Γερμανία, η Κροατία, η Τουρκία, το Μαρόκο, η Ταϊβάν, η Αυστραλία, η Αργεντινή. Η μακροπρόθεσμη στρατηγική του ομίλου αφορά τη δημιουργία βέλτιστων τεχνολογικών λύσεων, που τον διαφοροποιούν από τους ανταγωνιστές του, η επέκταση της παρουσίας του σε στρατηγικής σημασίας αγορές και η διατήρηση της διαφοροποίησης του χαρτοφυλακίου του.

Επίσης αφορά τη δημιουργία αξίας προερχόμενη από την αυξημένη παραγωγή ταμειακών ροών, τη διεύρυνση των περιθωρίων και τη βελτίωση της διατηρησιμότητας των μακροπρόθεσμων εσόδων, τον προσεκτικό καταμερισμό κεφαλαίου με στόχο τη βελτιστοποίηση της κεφαλαιακής δομής ώστε να εξασφαλίζεται η αποτελεσματική χρησιμοποίηση των πόρων. H Intralot πέτυχε απομόχλευση του δείκτη καθαρού δανεισμού προς EBITDA(2,4x NLR) μετά από δύο επιτυχείς εκδόσεις μετοχών συνολικού ύψους 265 εκατ. ευρώ.

Πρόσφατα ολοκλήρωσε μία αναδιάρθρωση και αναχρηματοδότηση εστιάζοντας σε υψηλότερο περιθώριο κέρδους και αποδοτικότητα, έχοντας εξασφαλίσει την ισχυρή υποστήριξη των ιδρυτών και των μετόχων του. Και προχωρά στη δημόσια προσφορά ομολογιών ύψους έως 130 εκατ. ευρώ και την εισαγωγή προς διαπραγμάτευση στην Κατηγορία Τίτλων Σταθερού Εισοδήματος της Ρυθμιζόμενης Αγοράς του Χ.Α., με δημόσια προσφορά από σήμερα 21 Φεβρουαρίου ως και την Παρασκευή με εύρος απόδοσης 6%-6,4%, με στόχο την αναχρηματοδότηση μέρους του υφιστάμενου δανεισμού της εταιρείας.

Το επόμενο στάδιο της χρηματοοικονομικής αναδιάρθρωσης περιλαμβάνει τη σύναψη κοινοπρακτικού δανείου.

Η στρατηγική

Όπως τονίζει η διοίκηση της εταιρείας, η Intralot είναι εταιρεία τεχνολογίας και η στρατηγική της συνοψίζεται στο «Driving Lottery Digital Transformation», με έμφαση στον εκσυγχρονισμό των λοταριών με καινοτόμες λύσεις και ασφαλή συστήματα. Η εταιρεία αναπτύσσει προϊόντα επόμενης γενιάς για απρόσκοπτες (omnichannel) εμπειρίες παικτών, ευθυγραμμιζόμενη με τις παγκόσμιες τάσεις των τυχερών παιχνιδιών. Παράλληλα, εστιάζει στην ενίσχυση του διαδικτυακού καναλιού.

Όπως τονίζει η διοίκηση, ο όμιλος διαθέτει εκτεταμένη εμπειρία στη δημιουργία συστημάτων παρακολούθησης για Video Lottery Terminal(VLT) σε ρυθμισμένες αγορές και λειτουργεί, επί του παρόντος, ένα ευρύ δίκτυο παρακολούθησης VLT στις Ηνωμένες Πολιτείες και την Ωκεανία. Καταγράφει συστηματική άνοδο στους οικονομικούς της δείκτες και σημαντικά περιθώρια κερδοφορίας τα τελευταία τρία χρόνια